Sikter mot finale

De har kontroll på nervene og ambisjonene, tre av de yngste skytterne i Malvik skytterlag, som denne uken reiser til Målselv og Landsskytterstevnet.

Turen til Troms fylke og Målselv er på 106 mil og det er tilsammen 15 skyttere fra Malvik skytterlag som deltar.

Nesten halvparten ungdommer

– Av de femten er det seks ungdommer som deltar, noe vi må si er bra, sier lederen for ungdomsutvalget i skytterlaget Atle Sneisen.

Nye skjorter
June Henriksen (t.v) og Solveig Tobiasen

Han er optimistisk på vegne av lagets skyttere før avreise til landsskytterstevnet.

– Vi har en mesterskytter i Kristen Sjøvold som har vært på kongelaget tidligere og som kan gjenta den prestasjonen om han prikker inn formen.

– Så må vi heller ikke glemme June Henriksen som er første reserve til kretslaget fra Ut-Trøndelag skyttersamlag i sin klasse.

Alle deltakerne er «stylet» opp med nye t-skjorter som er en sponsorgave fra Br.Bjerkli og som June Henriksen (t.v) og Solveig Tobiasen stolt viser fram for fotografen.

 

Ungdommen sikter høyt

June Henriksen, Niklas Sneisen og Sindre Dahle er klare for Landsskytterstevne
June Henriksen, Niklas Sneisen og Sindre Dahle er klare for Landsskytterstevne

På standplass ved skytebanen på Hønstad møter vi tre ungdommer i skinnklær utstyrt med hørselvern og rifle. Det er June Henriksen (17), Sindre Dahle (16) og Niklas Sneisen (14) som er på en av de siste treningene før reisen til Målselv og årets store høydepunkt.

– Jeg satser på å gjøre det så bra som mulig og at jeg skal slå min personlige rekord på 348 poeng, forteller June Henriksen.

– Målet er å komme til finale.

17-åringen trener minst en gang i uka i tillegg til de ulike stevnene og konkurransene hun deltar på i løpet av året. Skyting er ingen sesongstyrt aktivitet, det er en helårsidrett.

– Skyting er veldig interessant og det er spennende. Miljøet er sosialt og under landskytterstevnet er veldig moro med mye folk og fin stemning.

Jakt og skyteinteressert

Sindre Dahle (16) skal delta på landskytterstevnet for andre gang.

– Jeg var med i fjor men nådde ikke helt opp så målet er å komme til finaleskyting og da må den personlige rekorden på 347 poeng forbedres, forteller han.

– Det blir litt mindre trening i ferien men når høsten kommer er det full rulle på storviltjakt. Jeg har vært med på jakt siden jeg var 4-5 år, men i høst er det første gang jeg skal bære våpen å jakte på ordentlig.

Erfaren 14 åring

Niklas Sneisen (14) har drevet med skyting siden han var 10 år.
– Dette blir mitt andre landsskytterstevne forteller han.

Målet er som kameratene, å gjøre det best mulig.

– Å komme til finalen er jo målet, og etter oppfordring fra pappa kan han fortelle at det gikk bra i fjor.

– Da kom jeg på 61.plass av 400 skyttere.

Niklas’ personlige rekord er 349 poeng.