Leter etter drømmehuset

Går du med tanker om å selge huset ditt, eller har du en tomt på lur, spurte Trine Hakkebo Sørgjerd på Facebooksiden «Hva skjer i Malvik».

13495142_10157083245925367_284199446135923685_n
Dette er bildet som ble brukt i annonsen. Her er også minstemann Kalle med på bildet.

Videre skrev hun at de er en familie på fem, som ønsker å kjøpe hus eller tomt som sogner til Vikhammer skolekrets og at alt er av interesse! De fem er mamma, Trine Hakkebo Sørgjerd og pappa, Bjarne Hakkebo Sørgjerd, Filippa på 6 år, Peder på 4 år og Kalle på 1 år.

Familien leier nå en leilighet i Granholtvegen, på Vikhammer. Her har de leid siden de flyttet tilbake til Malvik, sommeren 2015. Ekteparet ble gjennom gode venner, oppmerksom på Malvik og Vikhammer i 2008. Etter noen år i Oslo syntes både Trine og Bjarne det var på tide å komme tilbake til Trøndelag, så da ble det huskjøp i Sjøvegen på Vikhammer. Paret bodde enda på Vikhammer da Filippa og Peder kom til verden.

– Der stortrivdes vi, men det dukke opp en mulighet til å prøve ut i nærheten av hjemplassen til Bjarne, forteller Trine og sier de at hev seg rundt, solgte bolig og flyttet til Innherred sommeren 2013. Minstemann, Kalle ble født i 2015 mens familien enda bodde på Innherred.

– Ikke lenge etter at vi hadde flyttet, kom savnet tilbake til Vikhammer over oss. Vi merket fort at vi hadde slått røtter til stedet som vi hadde bodd i 4 år. Da bestemte vi oss for at vi skulle forsøke å returnere før største jenta skulle begynne på skolen, sier Trine.

Trine, som til daglig jobber som Finansrådgiver i SpareBank 1 SMN har vært på utkikk etter drømmeboligen, uten å lykkes. Siden dagens leiekontrakt går ut til høsten, måtte det nå gjøres noe.

­-  Siden vi ikke har funnet drømmeboligen, måtte vi gå utradisjonelt til verks og bruke de hjelpemidler vi har for å sikre oss et nytt hjem fra høsten av. Det begynte med at jeg og barna laget to plakater som vi hengte opp på nærbutikkene. Jeg tror ikke plakatene har gitt noen resultat. Så kom ideen om at vi kunne poste samme annonse på facebook under gruppen ”Hva skjer i Malvik”, forteller Trine.

Drømmeboligen ligger nok i nærheten av fjæra på Vikhammer. Trine har vokst opp på en øy og er veldig glad i sjøen. Det samme kan vi vel si for resten av familien, både barn og voksne stortrives i fjæra. Da familien bodde på Inderøy, bosatte de seg nettopp nede i fjæra og fjæra var en av grunnene til at familien havnet på Inderøy.

– Vi ønsker oss en god beliggenhet til en overkommelig pris. Boligen må sogne til Vikhammer skole da Filippa på 6 år går der. Nærhet til fjæra er viktig men ikke et absolutt krav. Vi ønsker oss god utsikt og en hage hvor barna kan boltre seg i, sier Trine.

– Vi er på jakt etter hus, oppussingsobjekt og boligtomt og dukker det riktige huset opp er kanskje ikke pris det viktigste. Det viktigste er at vi finner et hus hvor barna kan vokse opp, vi kan etablere oss og slå oss helt til ro, forteller Bjarne og sier dem for omlag seks måneders siden, uten å lykkes, annonserte etter tomt i en av lokalavisene i Malvik.

Filippa har altså fullført 1. trinn på Vikhammer skole, Peder går i Vikhammeråsen barnehage og Kalle 1 år begynner samme barnehage til høsten. Trine er 37 år og er født og oppvokst på øya Leka I Nord-Trøndelag, mens Bjarne er 39 år og til daglig jobber som daglig leder i Verdal Næringsforum. Bjarne er født og oppvokst på Verdal.

– Det har vært litt respons på annonsen vi hadde på Facebook. Men den rette boligen har enda ikke dukket opp. Vi har vært med i budrunde på en av henvendelsene som kom, men vi nådde ikke helt opp. Det har kommet en del tips om boliger som kommer til høsten. Så vi er spente på hva som skjer på fremover, sier Trine og legger til at hun lever i troen på at det ordner seg til høsten.