Det jaktes i Hommelvik

På mindre enn en uke, kan Pokémon Go kalle seg tidenes mobilspillsuksess.

Allerede før det har blitt lansert i store deler av verden, har mobilappen «Pokémon Go» overgått både Instagram, Snapchat og dating-appen Tinder i antall brukere.

Mandag denne uka passerte faktisk Pokémon Go,  Twitter i antall daglige brukere.
Appen, som bruker såkalt augmented reality (AR) til å la spillerne fange Pokémons utplassert i den virkelige verden.  Små Pokémon dukker opp i virkelige omgivelser, via mobilskjermen din og det gjelder t å fange dem.

Pokémon Go er nok tidenes mobilspillsuksess, til tross for at spillet så langt kun er offisielt lansert i USA, Australia og New Zealand. Men ivrige spillere har funnet måter å lure seg rundt de geografiske sperringene i Apple og Googles appbutikker, og i Norge er allerede Pokemonjakten i full gang. Det er annonsert at spillet blir offisielt tilgjengelig også i Norge om en ukes tid.

13705095_1729037937313816_1555073570_nMalviknytt måtte selvfølgelig finne ut om dette fenomenet med Pokémon Go og det første vi møtte i redaksjonslokalene var faktisk en Pokémon, så denne måtte vi selvfølgelig både fange og avbilde.

 

 

Vi tok en halvtimes gåtur i Hommelvik, og det dukket opp Pokémons av ulike slag i løpet av turen. Jakten var i gang og vi kan skjønne at det er lett å la seg bli revet med i denne jakten. Risikoen vi kan se ved dette er at spillerne blir uoppmerksom i jakten på Pokémon, da man stort sett går og stirrer ned i skjermen for å se om det dukker opp en liten skapning på skjermen.

Underveis kommer man også over det som kalles «Pokestopp», der man i tillegg til spillet en kort presentasjon av det man ser.