Gjør du godt, får du godhet tilbake

Lørdag 16. juli er det hele fem Malvikinger som tar turen til Hemnskjel Feriesenter og Mathuset Naz Perwer.

Mathuset Naz Perwer har navnet etter den egyptiske lystyachten «Naz Perwer» som gikk på grunn og sank i løpet av få minutter, den 19. juli 1929.

Mathuset Naz Perwer feirer nå 15 årsjubileum, med flotte artister og aktiviteter på dagtid. På kvelden feires det med Letnes Holding og gjesteartister på scenen.

Vidar Letnes
Vidar Letnes

Feiringen er i samarbeid med Omsorgskafeen i Trondheim og overskuddet går uavkortet til Omsorgskafeen. Omsorgskafeen er et prosjekt som står blant annet Vidar Letnes sitt hjerte nært. Han har tidligere spilt inn og laget musikkvideo til låten «Snart er det jul», hvor inntektene gikk til omsorgskafeen.

Det var eierne, Anne Lise og Ragnar Volden som hadde ønsket seg en slik jubileumsfest, og Vidar var ikke tung å be.

Letnes Holding består av Vidar Letnes og Roger Viken fra Malvik, Erik Hammerø fra Melhus og Geir Johansen fra Trondheim, men også han har bodd i Malvik i noen år.

Malviknytt ble invitert til øving på Vikhammer og tok selvfølgelig imot invitasjonen. Erik Hammerø var dessverre ikke til stede, men Letnes Holding hadde fått god bistand av Hroar Nordhaug fra Auntrøa, på Vikhammer. Hroar kunne avsløre, at han i tillegg til å være lørdagens konferansier og ifølge han selv, kveldens artigkaill, er så heldig og skal spille trekkspill sammen med Letnes Holding.

Vidar Letnes, Geir Johansen, Roger Viken og Hroar Nordhaug
Vidar Letnes, Geir Johansen, Roger Viken og Hroar Nordhaug

– Hele familien har fått utlevert hørselsvern og alle i Auntrøa har fått nabovarsel, forteller Hroar i en spøkefull tone og legger til at det kommer ikke til å bli bra, men så lenge Vidar er fornøyd, er han glad.

Hroar Nordhaug
Hroar Nordhaug

– Da Vidar ringte og spurte om jeg kunne stille opp, var det ikke vanskelig å si ja. Jeg måtte spørre fruen om vi hadde tid, og når hun sa ja, da var det greit, forteller Hroar og fortsetter med at han har merket seg det engasjementet Vidar har for omsorgskafeen.

– Det er faktisk ikke alle som har til middag hver dag og det er fint at noen gjør slikt. For meg er det da lite å gi bort en kveld til en så veldig, veldig god sak. Det er faktisk litt merkelig at her er det noen som jobber hele året igjennom for slike saker, så stiller vi opp noen timer på en lørdag, så blir vi nesten hyllet som helter, sier Hroar.

Det viser seg at Hroar Nordhaug faktisk er litt stolt av å bli ansett som Malviking, da han kun har bodd i Malvik og i Auntrøa i om lag ett år.

– Jeg har ei kone som faktisk er født i dette hølet, og som må absolutt dø i dette hølet, så jeg må bare bli med, forteller Hroar i en ironisk tone.

Ironi og humor sitter løst blant denne gjengen. Det fleipes og harseleres med det meste, og latteren sitter meget løst.  I mellom spøkene prøver Vidar å komme med en konstruktiv og opplysende setning, men dette blir gang på gang avspist med en eller annen humoristisk vinkling.

– Alle artistene stiller opp gratis og det vi har fått en rekke sponsorer, både i form av gaver til utlodning og transport av artistene, forteller Vidar Letnes.

På lørdag er det altså klart for jubileumsfest på Mathuset Naz Perwer og Vidar Letnes håper det kommer om lag 100 til 200 personer til Hemnskjel Feriesenter og Mathuset Naz Perwer denne dagen.

I tidsrommet 14:00 til 17:00 annonseres det hesteridning, og underholdning. Det settes frem rekebuffet, hvor folk kan forsyne seg og betale det dem ønsker og pengene går uavkortet til omsorgskafeen.

DJ Traktor Foto: Privat
DJ Traktor
Foto: Privat

En av dem som skal underholde er DJ Traktor. DJ Traktor er anerkjent for sine elleville barneshow og ikke minst for sin store lidenskap for traktor.

DJ Traktor kommer visstnok fra Mostadmark, men er ganske så hemmelighetsfull av seg. Via kontakter fikk Malviknytt en oppringing fra DJ Traktor og vi fikk muligheten til en liten prat.

– Først og viktigst, er du singel, ville DJ Traktor vite.

DJ Traktor er vel litt over snittet opptatt av traktorer og forteller stolt at Felleskjøpet har sponset en John Deere tråtraktor med henger som skal bidra til at arrangementet gir et godt overskudd til omsorgskafeen.

– Tro det eller ei, jeg fungerer veldig godt sammen med unger, forteller DJ Traktor på telefon og i all beskjedenhet legger han til at han bruker å gjøre stor suksess på ulike sommerfestivaler og ikke minst hos damene.

Jeg får litt inntrykk av at det er en litt spesiell herremann som er i den andre enden av telefonlinjen, så jeg drister meg til å spørre – Hvem er DJ Traktor?

– Jeg er rett og slett kjempeharry kar som er fra Mostadmark, svarer DJ Traktor.

På kvelden er det jubileumsfest, og det er klart for flere Malvikinger på scenen. I tillegg til Letnes Holding, stå også kjente navn som Chris Candy på plakaten. Chris Candy, er døpt Kristin Renanger og er nå gift Sjöberg. Kristin bor i Hommelvik og har en lang fartstid innen musikk. Mest kjent er hun vel med rockebandet Blonde On Blonde, som holdt på fra 1987 til begynnelsen av 90-tallet. Vi tok turen hjem til Kristin i Hommelvik og  slo av en prat med henne, mens hum jobbet i hagen sin.

Kristin Sjöberg
Kristin Sjöberg

– Jeg skal synge gamle rockelåter, noen alene og andre sammen med Vidar. Tidligere medlem i Blonde On Blonde, Bente Smaavik kommer også og vi skal selvfølgelig synge sammen, forteller Kristin.

På spørsmålet om hvorfor Kristin stiller opp, uten betaling på dette arrangementet er hun ikke sen med å svare.

– Her kan vi gjør noe for dem som ikke har noe. Litt spesielt for meg, da jeg kjenner folk som benytter seg av tilbudet på omsorgskafeen. Omsorgskafeen er en veldig bra greie og ikke minst er den jobben Vidar gjør helt fantastisk. Vidar er smart, mange mennesker hopper fra ulike prosjekt. Vidar er ikke slik, han velger en ting og går for det. I tillegg er Vidar en veldig generøs person og han er «all in» med hjertet, forteller Kristin og legger til at hun tror på karma – gjør hun godt, får hun godhet tilbake.