30.000 nedlastninger

Malviknytt har tidligere skrevet om Kartverkets tjeneste «Mitt turkart». Siden lanseringen av Mitt turkart i februar har det blitt gjort 30.000 nedlastinger av Mitt turkart.


Bare i mai ble det gjort 5000 nedlastinger, og det før sommeren har begynt. Kartverket skriver i en pressemelding at dem jobber kontinuerlig for å forberede kartinnholdet og tror Mitt turkart når en stadig større målgruppe.

Det er ingen grunn til å sitte hjemme nå i sommerferien, skriver Kartverket.  Planlegg fjell- eller padleturen med mitt turkart fra Kartverket, som nå er oppdatert med sjøinnhold, koordinater og stinett.

Kartverket har nå oppdatert Mitt turkart med sjøinnhold, koordinater og fremhevet stinett etter tilbakemeldinger fra publikum. Det nye med oppdateringene er sjøinnholdet, som gjør at kano- og kajakkpadlere kan planlegge turene sine langs kysten. Men det er viktig å være oppmerksom på at Mitt turkart ikke skal brukes til navigasjon. Skal du ut med båt er det sjøkartet som gjelder. Turkartet med sjøinnhold er en førsteversjon, og skal kun brukes til kajakk, kano og robåt for å vite hvor dypt det er utenfor hytta ved sjøen.

I tillegg til sjøinnhold er det også lagt inn koordinater og en mulighet for å fremheve stinettet på utskriften av Mitt turkart. På den måten kan brukeren nå lese koordinatene på turmålet, legge en kompasskurs eller planlegge turen ved hjelp av stiene. Du bestemmer hva som skal være midtpunktet i kartet og printer det ut selv.
Kartverket skriver at Mitt turkart topper listen over de mest etterspurte tjenestene til Kartverket, og det er nå gjort forbedringer basert på tilbakemeldinger fra publikum.

Hvis brukerne oppdager feil og mangler ønsker Kartverket at deres tjeneste «rettikartet» benyttes for å rette opp innholdet og det vil ta cirka 14 dager før innholdet er oppdatert.