Sommerlektyre for alle

Vi har bedt de ansatte ved Bibliotekene i Malvik om å komme med sine tips om sommerens lektyre, enten du nå er på stranda, hytta eller hjemme i sofakroken.

De har hentet frem fire bøker de mener kan passe å lese i sommer, og som selvsagt er å få lånt fra bibliotekene i Malvik.

En mann ved navn Ove av Fredrick Backman: en lun historie som både er alvorlig og humoristisk. En lett bok å lese – som handler om livet, kjærligheten og viktigheten av å kjøre Saab. Boken har også kommet på film – det er bare å glede seg.
Stikkelsbærsøstre av Siri Østli: en «feel-good» roman om familieforhold og hva som i familien når man opplever ulike former for kriser. Den handler om søskenforhold og forholdet man har til barna sine. Dette er Siri Østlis femte roman.
Boktips juli2Den sommeren pappa ble homo av Endre Lund Eriksen: en fin sommerbok som egentlig er for ungdom, men som anbefales også til voksne. Morsom, men med en alvorlig undertone. Du bør absolutt få med deg den uventede vendingen ting tar når Arvidsjaur på 13 år reiser på ferie med pappa. Egner seg godt som felles lydbok på bilferien!

Kriton og Faidon av Platon: en fagbok med to av Platons mest kjente dialoger. Dialogformen gjør dette til en enkel bok å lese, og den egner seg godt på stranden en sommerdag.

I Kriton spør Sokrates om det er en borgers plikt å leve etter en lov han mener ikke er riktig. I Faidon skildres Sokrates siste dager, hvor Sokrates vurderer om han skal tømme giftbegeret. Her kommer også Platons idelære fram i samtaler rundt døden og sjelen.