Tommel opp for kvoteapp

Med KvoteAppen kan du regne ut kvoten. Du kan også raskt og enkelt fortolle alkohol og tobakk.

KvoteAppen er Tolletatens app der du kan sjekke alkohol- og tobakkskvoten og fortolle det du har over kvoten. Du kan ikke fortolle andre varer enn alkohol- og tobakk med KvoteAppen.

KvoteAppen kan lastes ned på alle smarttelefoner og nettbrett med iOS eller Android operativsystemer. Du må ha iOS-versjon 7.0 eller og Android-versjon 4.0 eller nyere av Android for å kunne laste ned.  KvoteAppen er tilgjengelig på bokmål, nynorsk og engelsk.

Appen kan benytts som en kvotekalkulator. Her kan du legge inn alle alkohol- og tobakksvarene du har med, og appen regner ut om du er innenfor eller over kvoten. Om du er over kan du se hvor mye det vil koste å fortolle og ta det videre til fortolling ved å trykke på handlekurvikonet.
I tillegg inneholder infosidene informasjon om regler og vilkår, kontaktinformasjon, betalingskort, veileder og mer.

Du kan fortoll varer, ved å legge inn alkohol- og tobakksvarene som du selv vet er over kvoten, og betaler avgiften for disse ved å trykke på ikonet for handlekurv og legge til et betalingskort. Når betalingen er bekreftet mottar du en kvittering og kan passere på grønn sone når kvitteringen blir gyldig.

Du kan fortolle opptil 24 timer frem i tid. Da legger du inn tidspunktet du ønsker å passere grensen, og kvitteringen blir gyldig i 2 timer fra dette tidspunktet.

Du vet at fortollingen er fullført når du har mottatt kvitteringen i appen of ved tollkontroll viser du frem kvitteringen du har mottatt i appen til tjenestemann.

Det er ditt eget ansvar å sikre at du har strøm på telefonen, og at det er mulig å vise kvitteringen ved grensepassering. Hvis du er tom for strøm, må du derfor lade telefonen slik at kvitteringen kan leses ved grensepasseringen.