Søker gledesspredere

Liker du å lese, spre humør og livsglede? Da er kanskje tilbudet om å bli leseombud midt i blinken.

Malvik kommune søker nå etter flere leseombud som er en frivillig som liker å lese, og som ønsker å dele lesegleden sin med andre som ikke kan lese selv.

Et leseombud er en historieforteller og gledesspreder, et lyspunkt i hverdagen. Alle som kan lese høyt kan bli leseombud.

I Malvik har biblioteket koordinert en leseombudsordning i samarbeid med Hommelvik helsetun i nesten ett år. Det har gitt beboere der mange trivelige stunder med fortellinger, lokalhistorie, eventyr, dikt, sang og gode samtaler. Vi ønsker nå også å kunne gi dette tilbudet til beboere på Vikhammer helsetun – og til det trenger vi flere frivillige.

Lesestundene foregår på dagtid – i Hommelvik er det på mandager klokken 13.45. Leseombudene kan gjennomføre lesestunden alene eller det kan være to sammen. Ordningen er organisert slik at det blir omtrent en lesestund i måneden pr leseombud, så her er det ikke snakk om mye arbeid. Det er også gode muligheter til å bytte inbyrdes dersom noen dager ikke skulle passe.

Kunne du tenke deg å bli leseombud? Ta kontakt med biblioteket, så inviterer de til uforpliktende informasjonsmøte i løpet av høsten.

Telefon: 73 97 22 88 (Vikhammer) eller 73 97 20 45 (Hommelvik) Mail: katrine.herringbotn@malvik.kommune.no