Terapi for kropp og sjel

Damen på Midtsandtangen Helsehage, Monica Aune og Anne Mette Dahle inviterte til åpen dag for å vise frem det dem driver med og Malviknytt tok selvfølgelig imot invitasjonen og tok turen innom.

Terapi for kropp og sjel – nyt dagen, annonserer damene med, og på Midtsandtangen helsehage skulle det meste ligge til rette for akkurat dette.

Helsehagen befinner seg i et hus av gammel god årgang. Et hus med ”sjel” og her får nok klientene til å senke skuldre, og slappe av.

– Det perfekte stedet for å drive en helhetlig behandling, sier Monica.

Huset ligger et stenkast unna det unike friluftsområdet på Midtsandtangen, som er beplantet med plommetrær,busker og urter som alle kan benytte seg av.

Monica forteller at flere av klientene hennes tar en spasertur i friluftsområdet før eller etter behandlingen, dette som et ekstra løft i egen behandlingen.

– Naturen påvirker oss positivt. Det er en tankevekker at mange av oss tilbringer 80-90 prosent av tiden sin innendørs, tiltross for at de fleste av oss vil være ute i naturen og vi vet at mye inneliv påvirker oss negativt, forteller Monica.

Damene er spente på hvordan dette vil kunne utvikle seg. Både Monica og Anne Mette har andre jobber ved siden av, men håper nok på sikt å kunne leve av hobbyene sine.

Monica bor på Saksvik og jobber til daglig som sosionom. På Midtsand Helsehage jobber Monica som helthetsterapeut og tilbyr kundene sine en helhetlig behandling.

– En behandling som tar med kropp og sinn, slik at kunden kan fremstå som den beste utgaven av seg selv med stolthet, forklarer Monica.

Anne Mette bor i Trondheim og er vernepleier. Hun har tidligere drevet Bark prosjekt med organiserte turer i skog og mark. Det er noe som hun ønsker å videreføre i prosjektet «Fryd i gammen».  Det å være ut i naturen og  for eksempel sitte rundt et bål, gjør noe positivt med de fleste mennesker forteller hun.

– Vi ønsker å vise frem det vi har bygd opp her på Midtsand, forteller Monica.

– I tillegg inviterer vi til åpen dag for å ufarliggjøre det hele litt, legger Anne Mette til.

En god atmosfære

DSC_0138Roen og atmosfæren møtte oss egentlig alt ved inngangspartiet. Med kritt, var følgende ord skrevet:

Ha en fin dag, ta ett trinn.

Det ligger nok mer i dette budskapet enn man muligens tenker ved første øyekast. Og det er nok dette budskapet vi fikk en smakebit på ved besøket. Det lå en ro og fred over både huset og hagen, med harmonisk musikk og flott belysning.

– Vi gir behandling både for kropp og sjel her, forteller Anne Mette.

– Ja, vi har prøvd å skapt en kreativ oase her på Midtsand, legger Monica til.

Loppis

Damene hadde satt opp telt i hagen, og her solgte dem både klær, bilder og pyntegjenstander. Overskuddet fra dette skulle gå til barneavdelignen ved St. Olav.

På en kreativ måte var den store hagen gjort om til ulike salgarenaer, hvor både klessnor, trapper og stiger var tatt i bruk.

Ulike aktiviteter og behandlinger

DSC_0200Både Anne Mette og Monica mener dem tilbyr mange spennende aktiviteter og behandlinger og gir et tilbud til både kvinner og menn i alle aldre.

– Det viktigste er at dem er klar for positive endringer i livet, forklarer Monica og legger til at helthetsterapi møter dine utfordringer på en unik måte.

– Møter du utfordringer i hverdagen som er større enn du liker, da kan du ha god hjelp i å benytte deg av disse behandlingsteknikkene, forklarer Anne Mette og legger til at det bare må oppleves.

Blant behandlingene som tilbys på Midtsandtangen Helsehage er Termoshape antistressbehandling, som visstnok er en meget behagelig og velgjørende behandling. Du ligger i et skjermet rom i behagelige omgivelser. Under behandlingen kan du høre på avslappende musikk og meditasjoner tilpasset dine individuelle behov.

Monica forteller at har dem en maskin som masserer ut slaggstoffer, vannansamlinger og former figuren.

– De som bruker denne, forteller om store positive effekter på både figur og helse. Da den bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen, fortelles det om mindre smerter i kroppen  og bedre søvnkvalitet, forteller Monica og legger til at det å føle seg vel og se bra ut, gjør noe med livskvaliteten.

I tillegg kan du få aromaterapi, Hotstone antistressbehandling, Hypnoterapi, figurforming ved biostimulering og EFT power som er en emosjonell frigjøringsteknikk.

– Fokuset er å spre positivitet og glede. Playfullnes og Fryd I Gammen er tilbud som tar høyde for å spre positivitet og glede. Det å ikke ta seg selv for høytidelig gir rom for latter og glede. Noe som svært viktig for å få frem de beste sidene av seg selv, forteller Monica og legger til at det er viktig å være ekte og genuin.

– Husk et hvert problem har en løsning, og vi vil bistå deg med å utnytte og optimalisere dine ressurser til din fordel, avslutter damene på Midtsand Helsehage besøket og samtalen med.