Jørgen laget mat til kongen

Jørgen Engdal, fra Saksvik var en av 20 elever fra Trøndelag som fikk det ærefulle oppdraget å lage mat til det celebre selskapet i Stiftsgårdsparken.

Det var Oi! Trøndersk Mat & Drikke AS som sto for  for maten under den kongelige hagefesten. Renee Fagerhøi, vinneren av årets Top Chef, var ansvarlig for bespisningen .

Jørgen er 16 år og går 1. året på restaurant- og matfag ved Strinda videregående skole. De siste dagene har flere kjøkken ved Strinda videregående skole vært base for kokker og elever som har planlagt matlaging og servering til alle gjestene i Stiftsgårdsparken.

Han hadde søkt om å få delta på dette, og gleden hadde vært stor da han fikk beskjed om at han fikk være en del av det ærefulle oppdraget.

–  Dette er kjempespennende. Ja, faktisk «one apone time» opplevelse, sa Jørgen da Malviknytt traff han rett før gjestene ankom Stiftsgårdsparken.

Elevene fikk før selskapet, en meget god innføring i passende etikette under slike arrangementer. En lærdom elevene helt sikkert kan ta med seg videre i sitt fremtidige yrke.

Linn Iren Johansen
Linn Iren Johansen

Linn Iren Johansen fra Vikhammer, var også en av elevene fra restaurant- og matfag ved Strinda videregående skole som serverte mat og drikke til de celebre gjestene som hadde blitt invitert til hagefesten i Stiftsgårdsparken.

– Jeg syns det gikk veldig bra, gjestene likte maten, var glade og fornøyde. Det var veldig artig å lage og servere mat til så mange folk. I tillegg fikk vi også mange positive tilbakemeldinger, som også er veldig morsomt, skriver Linn Iren i en melding til Malviknytt etter hagefesten.

 

Stemningsbilder fra Stiftsgårdsparken.