Husene er på sjøen

Modulene til neste byggetrinn på Hommelvik sjøside er nå underveis fra fabrikken i Estland.

Det har blitt en liten forsinkelse og fraktebåten Wilson Skaw forventes å ankre opp i Hommelvik tirsdag morgen.

– Dessverre har det blitt en liten forsinkelse, men det er noe vi må regne med, sier daglig leder i Hommelvik Sjøside Oddstein Rygg.

Skipet frakter med seg 44 moduler som i løpet av den kommende uken skal heises på plass og bli 24 leiligheter til Hommelvik sjøside hus N.

– I forbindelse med dette vil Havnevegen forbi Sjøsiden bli stengt i løpet av helga fordi det skal settes opp en stor mbilkran som skal heise modulene på plass etter hvert som de kommer fra båten.

– Alle beboere og naboer er orienterte om vegstegningen og vi regner med at det tar fra tre til tre og en halv dag å få heist på plass alle modulene.

Se video av ruten modulhusene har fra Djupvasskaia til Hommelvik Sjøside: (saken fortsetter under filmen)

https://vimeo.com/172096807

Følg Wilson Skaw

Fredag formiddag er fraktebåten Wilson Skaw utenfor østkysten av Sverige, ikke langt fra Karlskrona (se bildene under tekst).

Det er en båt som seiler med flagget til Barbados og den 112,7 meter lang, 15,2 meter bred og bygget i 1996. Wilson Skaw er 6460 dødvekttonn og stikker på denne turen ca fem meter dypt. Båten hold klokken 14 fredag ca 10,3 knop i sørlig vind og det er 17 grader i luften.

Her kan du følge Wilson Skaw sin ferd til Hommelvik

WILSON_SKAW Wilson Skaw

 

Wilson Skaw Karlskrona