Harmonisk, leken og humoristisk

Under hagefesten fikk de kongelige og deres gjester, oppleve nydelig dans fra elevene fra danselinja ved Trondheim Katedralskole.

Nora Eek fra Vikhammer, Silje Mathisen fra Bjørnmyra og og Henriette Einevoll Husby fra Sjølyst var tre av danserne. Jentene er har gått tre år ved musikk, dans og drama ved  Trondheim Katedralskole og er derfor avgangselever i år. Det kan umulig være en dårlig måte å avslutte studiene på,  å få danse foran de kongelige, deres omlag 650 gjester og ikke minst i nydelige omgivelser.

DSC_0582

Dansegruppen utnyttet hele område, med fontene, trær, gress og sti.  Både de kongelige og deres gjester kunne oppleve en fantastisk koreografi i Stiftsgårdsparken denne dagen.

Malviknytt møtte de tre glade jentene rett  før selskapet startet, og dem var ganske så hemmelighetsfull i henhold til regien.

– Vi har vist om dette oppdaraget veldig lenge, forteller Nora Eek og legger til at det har vært veldig konfidensielt.

– Dette er veldig spennende og gøy. Ikke minst er det gøy, fordi kan bidra med det vi kan, nemlig å dans sier Silje Mathisen.

Silje Mathisen med sitt bidrag i, det dem selv omtalte, som en harmonisk, leken og humoristisk dans.

Ved Trondheim Katedralskole er hovedområder på danselinjen klassisk ballett, jazzdans og moderne-/samtidsdans. Klassisk ballett er den eldste av de sceniske danseformene og stiller særlige krav til teknikk, fysikk og stil. Jazzdans inneholder mange stiler og teknikker og dens særpreg vises gjennom musikalitet, dynamikk, uttrykk og bevegelseskvaliteter. Moderne- /samtidsdans særpreges av eksperimentering og nytenkning for å skape et danseuttrykk relevant til egen samtid. I tillegg lærer elevene grunnleggende innen bevegelse, metoder og øvinger med kroppen som instrument for estetiske uttrykk i dans.

Se bildegalleri fra hele dansen jentene deltok i.