Vokser stadig


Malvik fryselager tar om få uker i bruk de gamle lokalene etter fabrikken Corex på Sveberg som nå er bygd om til fryse- og kjølelager.

Samtidig som de har kjøpt nabobygget utvider de også eget bygg med 1800 kvadratmeter. Det betyr at Malvik fryselager har vokst fra ca 3500 til 15.000 kvadratmeter siden starten i 1998.

– Nå er vi tolv faste ansatte og leier inn noen vikarer i toppsesongene så tilsammen utgjør det nok 18-19 årsverk, sier daglig leder for Malvik fryselager, Gunnar Skaug.

– Corex-bygget skal vi ta i bruk i løpet av de nærmeste ukene mens utvidelsen av det opprinnelige fryselageret er ferdig i november.

Kaldere enn kravet

Malvik fryselager driver under strenge krav fra både Mattilsynet og kundene sine.

– Kravet er at fryserommene skal holde minimum 18 kuldegrader. Våre holder 24 minus slik at de frysevarene som forlater Malvik er vi sikre på er kalde nok etter kravene, forteller Gunnar Skaug.

De tekniske løsningene gjør at han kan følge med på og styre temperaturene via nettet uansett hvor han er i verden.

– Vi har gode systemer for å overvåke temperaturene og fange opp eventuelle avvik. Fryserommene våre er dessuten utformet slik og vi har en så lav temperatur at vi nok tåler et par døgn uten strøm uten problemer.

– Det har heldigvis ikke skjedd på de 18 årene vi har vært her, legger han til.

20.000 tonn mat

Store og små kunder fra hele landet benytter Malvik fryselager og mange biler med matvarer går inn og ut i døgnet. Hvor mange tør ikke Gunnar Skaug å si.

– Det er vel ingen hemmelighet at en av de største kundene våre er Nortura som ligger rett ovenfor oss her, men vi har også restauranter og lokale kunder som benytter seg av fryselageret. Men den elgen som et jaktlag har skutt innpå marka her kan vi dessverre ikke ta inn. Det har noe med reglene og matsikkerheten som Mattilsynet overvåker.

– Nå har vi til enhver tid ca 3.500 – 4.000 tonn med matvarer på fryselageret.

– Denne varemengden skiftes ut omtrent seks ganger i året, noe som betyr at vi «handler» rundt 20-24.000 tonn med matvarer på ett år, forteller Gunnar Skaug i Malvik fryselager.