Stor stas og god atmosfære

Stiftsgården er pyntet til fest og det er tid for hagefest for 650 inviterte, i forbindelse med kongeparets jubileumsreise.

Selvutnevnt hoffreporter tok selvfølgelig turen innom Stiftsgårdsparken for å se om det var noen sambygdinger å se. Det tok ikke lange tiden før det dukket opp det ene kjente ansiktet etter det andre.

 

DSC_0238Solomon Berhane Abraham, Ane Farstad, Liv Paulsen, Mette Berg, Lill Harriet Sandaune og Are Georg Sarheim var noen av dem som hadde blitt invitert til å være med på hagefesten i Stiftsgården. Det var et flott knippe Malvikinger som sto samlet, pyntet og litt spente på hva de nærmeste timen skulle bringe.

 

 

 

 

Are Georg Sarheim

Vi slo av en prat med Are Georg Sarheim, fra Haugan i Malvik. Han hadde, på lik linje med veldig mange andre mottatt et brev i posten. I nyinnkjøpt dress, var det en flott kar som sto foran meg og var nokså spent.

– Det var veldig uventet, men stor stas forteller Are Georg, og legger til at denne dagen vil han mest trolig huske for resten av livet sitt.

 

 

Hagefest Stiftsgården
 Sebastian Perreau, fra Hommelvik dukket også opp blant alle gjestene.
– Det var utrolig morsomt å bli invitert til hagefesten. God stemning, nydelig mat og mange hyggelige mennesker. Det var en ære å kunne representere ungdom i Malvik, forteller Sebastian Perreau til Malviknytt.no rett etter at hagefesten var blitt historie.
DSC_0503
 Mette Berg var en av dem som fikk håndhilst på kongen.
– Det var veldig bra på hagefest, det var veldig moro å hilse på kongen, skriver Mette i en melding til Malviknytt etter festen.

 

 

Stortingsrepresentant Lill Harriet Sandaune og ordfører Ingrid J. Aune.
Stortingsrepresentant Lill Harriet Sandaune og ordfører Ingrid J. Aune.

Alle stortingsrepresentantene var invitert, og da var det en selvfølge for Lill Harriet Sandaune, for Hommelvik å delta. Etter hagefesten er over spurte vil Lill Harriet om hva hun syntes om arrangementet og det å ha deltatt på dette.

– Det var absolutt en flott feiring av kongeparet. Jeg er veldig glad for å få mulighet til å delta på dette. Så var det en stor opplevelse å være med på gudstjenesten i Nidarosdomen med en unik stemning. Dagen var en opplevelse, forteller stortingsrepresentanten.

 

 

Agnes Johanne Omenås deltok også og hun så ut til å virkelig finne tonen med Prinsesse Märtha Louise.

DSC_0214

 

Mersije Al-Saffar fra Vikhammer hadde lånt seg en rød Trønderbunad for anledningen. Hun syntes det var stor stas å bli invitert, og mente det var noen av hennes venner fra Refugees Welcome to Malvik som hadde sendt inn søknaden for at hun skulle få delta. I anledning dagen hadde hun fått sponset både frisør og make-up.

– Dette er noe helt spesielt, forteller Mersije Al-Saffar når Malviknytt møter henne utenfor, rett før gjestene slippes inn i Stiftgårdsparken.

 

Etter at hagefesten var avsluttet var det en meget så godt fornøyd Mersije Al-Saffar som kom bort og slo av en prat.

– Dette var helt fantastisk, jeg fikk hilst på både Kongen og Kronprinsparet. De virker som så flotte og jordnære mennesker. Jeg sto nettopp og pratet med noen her, og vi var enige i at det er ikke i mange land kongen kan gjøre slikt, fortalte Mersije Al-Saffar og la til at det var en fantastisk atmosfære i Stiftgårdsparken.

Malvinytt.no tok selvfølgelig også bilder av både de kongelige og de andre gjestene. Her er et bildegalleri fra hagefesten inne i Stiftsgårdsparken.