I dag kommer skattepengene

I dag får de aller fleste lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret.

I Malvik er det 6415 skatteytere som får igjen i snitt 10.441 kroner på skatten. 1528 skatteytere i Malvik må betale restskatt, som er i snitt 14.756 kroner, viser en oversikt fra skatteetaten.

Skattytere som får tilgodeskatt får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 22. juni. De aller fleste får pengene på kontoen på oppgjørsdatoen.

Er restskatten over tusen kroner, deles beløpet over to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september. For beløp under tusen kroner er fristen for å betale 20. august.

Nytt i år er at elektroniske brukere får tilsendt faktura med betalingsinformasjon og forfallsfrist i meldingsboksen sin i Altinn. Dersom du ikke er elektronisk bruker, får du tilsendt faktura med betalingsinformasjon i posten.

Hvis du ikke har fått skatteoppgjøret 22. juni, kan grunnen være mangelfulle opplysninger i selvangivelsen, eller du kan være tatt ut til kontroll. Skatteetaten kan ikke gi en konkret dato for når du får skatteoppgjøret.

– Generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse du har, jo lengre tid tar det å behandle den, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding fra Skattetaten.

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 3. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 3. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 12. oktober.

Skatteoppgjør