St. Olavsloppet med en ny og naturskjønn etappe

Lørdag 2. juli er det klart for dagsetappe fire i St. Olavsloppet og to av etappene går igjennom kommunen. Etappe 48, går fra Hommelvik til Malvik og etappe 49 går fra Malvik til Ranheim.

St Olavsloppet får ved jevne mellomrom nye trasévalg som bringer løperne bort fra trafikkerte områder og nytt av året er at løperne skal få oppleve den naturskjønne Malvikstien, som går på det nedlagte jernbanesporet og som nå har blitt gangvei mellom Muruvik og Hommelvik.

Løypen går gjennom bebyggelsen ned mot Flatholmen og inn på Malvikstien. Her vil løperne få en flott naturopplevelse langs sjøkanten. Den tidligere jernbanestrekningen som tas i bruk er ca 2,5 km og ligger i et flatt terreng.

Stafetten avholdes i juni eller juli måned hvert år og er oppkalt etter Olav den hellige, også kalt St. Olav. Løpet følger Olavsleden og i år gjennomføres den i dagene 29. juni til 2. juli.

St. Olavsloppet er en tradisjonsrik stafett som går mellom Östersund og Trondheim, henholdsvis i Jämtland og Trøndelag. I år går starten i Östersund, men Östersund og Trondheim skifter hvert annet år på å være start- og målsted. Løpet har blitt arrangert siden 1988 og går over fire dager, fra onsdag til lørdag.

Arrangøren har skrevet følgende om Malvikstien på sin hjemmeside:

Utøverne nyter nok ikke på samme måte som en som tar en gåtur men det er verdt å nevne en fremragende jobb utført av pensjonister i Hommelvik i denne forbindelse. Skog er tynnet for å få god sjøutsikt og benker er satt opp flere steder. Her må nok regnes med at publikum er i et stort antall. Sitter med en følelse av at det er rift fra løpere om å få ha nettopp denne nye etappen.

Den nye strekningen er en del av Meråkerbanen som ble åpnet i 1882. Fremragende jobb som har stått seg inntil dags dato. Ved Nygården på tur inn mot Hommelvik står ei plate og et vognhjul til minne om den tragiske togulykken 19. november 1940.