Inviterer på topptur og grillfest

På Hommelvik Sjøside legges nå siste hånd på trapp- og heissjaktene til de byggene som skal taes i bruk til vinteren.

Modulene kommer med båt i slutten av måneden og førstkommende mandag inviteres beboere og andre interesserte til grillfest med underholdning og muligheter for å gå opp på Sjøsidens tak å beundre utsikten fra Hommelviks høyeste bygning.

– Neste mulighet for å gå opp i 5.etasje vil bli i oktober en gang, sier daglig leder av utbyggingsprosjektet Oddstein Rygg.

Gjøre noe for beboerne

Først og fremst er grillkvelden tiltenkt beboerne i området som tålmodig har bodd på en anleggsplass de siste månedene.

– De har vært helt unike, ingen har klaget enda det har vært stor byggeaktivitet vegg i vegg med leilighetene til mange av beboerne den siste tiden. Det har vært støy, støv og bygging både av leiligheter og barnehage, men nå ser vi snart slutten på denne perioden og det feirer vi med grilling, sier Oddstein.

– Vi har et samarbeid med koret Cappella som vil stå for serveringen og det er lovt diverse kulturelle overraskelser i løpet av grillkvelden.

Det blir satt ut bord og benker på det ny-asfalterte området utenfor salgskontoret hvor også den ferdige trappesjakta står.

Ferdig på tre måneder

Mandagen etter kommer de første 24 modulene med båt til Djupvasskaia. Der skal de heises på lastebiler som frakter dem til Sjøsiden hvor de heises på plass.

– Det blir nesten som å bygge lego når 24 moduler skal settes sammen og bli til fem etasjer med leiligheter. Hver leilighet kommer som egne moduler og de største er 5,3 meter bred så vi må sette i gang et stort apparat for å dirigere trafikken i området når modulene kommer, forteller Oddstein Rygg.

Byggene som nå reises er to på fem etasjer og ett med fire. Disse vil ankomme i puljer utover sommeren med leveranser i slutten av juni, juli og august.

– Når disse er ferdige har vi bygd 218 leiligheter av de 400 som er planlagt på østsiden av Homla, forteller Rygg.

IMG_6972