Jubileumsgudstjeneste

I dag 15. juni er Mostadmark Kapell 30 år. Dette markeres med en jubileumsgudstjeneste i kapellet i kveld klokken 18:00.

Bjørn HesselbergDet er sokneprest Bjørn Hesselberg som skal stå for gudstjenesten. Preken vil bli holdt av Prost Dagfinn Slungård og organist vil være Torkil Skille.

Etter gudstjenesten vil det, som alltid, være kirkekaffe i kapellet. Kirkekaffen er i regi av menighetsrådet og vil det bli innslag med både taler, sang og musikk.

– I Mostadmark er det alltid rikelig med kaffe og kaker etter gudstjenestene, forteller sokneprest Bjørn Hesselberg.

I tillegger det visstnok flere lokale krefter som skal delta i jubileet og blant annet skal Ellen Zirr Buaas skal fortelle om ånds – og kirkehistorie i Mostadamarka.

– Ordføreren kommer, og vi håper også hun vil si noen ord, sier Hesselberg til Malviknytt og legger til at man ikke må bo i Mostadmark for å delta, her er alle sammen hjertelig velkommen.

Mostadmark kapell

Kapellet ligger på Sneisen i Mostadmark og grunnstein ble lagt ned den 5. september 1985. Grunnsteinen ble hentet fra Volden, eller ”Volla” som det kalles på folkemunne.

Tomten til kapellet ble gitt av Mary og Jakob Sneisen, kapellet er tegnet av arkitektfirmaet Risan & Risan og har 120 sitteplasser.

Kapellet tilhører Hommelvik sokn og Nidaros Bispedømme. Kapellet har samme sogneprest som Hommelvik kirke, og om lag 300 personer sokner dit.

Mostadmark kapell sto ferdig d og ble innviet den 15. juni 1986, takket være en meget stor lokal innsats blant bygdas kvinner og menn.

Alterbordet og døpefonten er laget på bestilling av den lokale snekkeren Lars Hamran. Altertavla er laget av kunstneren Jørleik Uthaug, den lå visstnok ubrukt i Olavsgården i Trondheim og en av de lokale ildsjelene visste om dette. Det er blitt fortalt at samme person hadde trukket i noen tråder, og altertavla ble gitt som gave til kapellet.