Sol, grilling, sang og sosialt

Mandag var det sommerfest i Ly og Le på Midtsandtangen. Her møttes Mandagsklubben fra Malvik, Tirsdagsklubben fra Stjørdal og en gjeng fra Jøssåsen til sang og musikk, grilling, kaffe og kaker.

Arrangementet kom i stand i midten av mai, da Stjørdalingene forespurte om det kunne vært en ide å hatt felles sommeravslutning. Gjengen fra Mandagsklubben her i Malvik hadde allerede planlagt sin sommeravslutning den 20. juni, men sa ikke nei til en ekstra sommerfest.

Ansvarsområder ble fordelt mellom de to klubbene og mandag, 13. juni var det altså klart for en sosial kveld på Midtsandtangen. I strålende vær, med nydelig sol hadde om lag 70 mennesker kommet. Arrangørene estimerte at det var 30 stykker fra Stjørdal og resten fra Malvik.

Midtsandtangen er helt fantastisk. Faktisk noe av det beste i Trøndelag. Det er universelt utformet, stort og meget godt tilrettelagt, var skussmålet fra Lone Moa som er medarbeider i Tirsdagsklubben på Stjørdal.

Tirsdagsklubben har, som navnet tilsier, klubb hver tirsdag. Her møtes 20 til 30 mennesker på Kimen kulturhus og har ekstern underholdning hver gang.

Det er en fordel ved å ha klubben på kulturhuset, sier Lone med et lurt smil.

 

De kjekkeste mannfolkene er fra Hommelvik

DSC_0005Vi slår av en prat med Mari Eriksen Ness og Roger Lundberg, som begge bor i Hommelvik.

– Det er så herlig med godt vær. Alt her er kjempeflott, alle er trivelig og snille, forteller Roger og legger til at han syntes det artig å være sosial.

Mari syntes det er veldig hyggelig med besøk fra Stjørdal. Sånn, kvinne til kvinne, spør jeg Mari om hun syntes det noen kjekke mannfolk blant Stjørdalingene.

– Nå nei, de kjekkeste mannfolkene kommer fra Hommelvik, svarer hun med et lurt smil og legger til at det skulle tatt seg ut om hun kom hjem med en Stjørdaling.

Roger har vært med i Mandagsklubben i åtte år, mens Mari har hele 18 års fartstid i klubben og er en av veteranene.

Så blir Roger ropt opp og det er tid for at han skal synge sitt nummer for kvelden. Meget scenevant tar han mikrofonen og synger «Trondhjemsnatt» akkompagnert av Turid Gravrok og Håkon Renanger.

Turid Gravrok, Roger Lundeberg og  Håkon Renanger
Turid Gravrok, Roger Lundeberg og Håkon Renanger

18 år med Mandagsklubben

Håkon Renanger har vært fast sammen med Mandagsklubben siden den ble startet for 18 år siden. Det er tydelig at han settes stor pris på. For den ene etter den andre roser nettopp Håkon og den jobben han gjør. Om det så er at han bistår dem i på gitar, lærer dem å synge eller rett og slett er til stede for dem så er det bare godord å høre.

Håkon Renanger
Håkon Renanger

– Denne jobben gir meg så utrolig mye. Det er rett og slett en velsignelse i hverdagen og jeg ønsker å holde på med dette til jeg stuper, forteller Håkon og legger til at i denne gjengen så vises det ekte glede.

På lik linje med Håkon Renanger, har Joar Stenmo også vært med siden oppstarten av klubben. Han hadde også tatt turen til Midsandtangen denne kvelden og syntes det var helt ok med Stjørdalinger på besøk.

– I helgene er jeg i campingvogna mi oppi Stordalen, men på mandagene er jeg alltid på klubben, forteller han, nikker og sier at Håkon er en bra kar!

Paret Hilde Eidsli og Trond Ove Kringhaug har også vært med hver eneste klubbkveld i disse 18 årene. Jeg får raskt en forståelse av at dette er et meget aktivt par, hvor Trond blant annet er trener hver torsdag på intervall og hver onsdag på fotball. Begge deler i regi av Malvik Helsesportslag.

– Vi møttes faktisk i skiløypa for 20 år siden vi to, forteller Trond stolt og ser kjærlig på sin Hilde.

Kvelden fortsetter med sang og musikk, hvor Kristin Sjøberg synger sammen med Håkon Renanger og Turid Gravrok. Det er tydelig at dette er kjente og kjære sanger for flere av dem som er til stede. Noen danser, andre synger og noen er mest opptatt av å få foreviget bilder og film.

Helt på tampen av kvelden blir jeg presentert for Tom Andre Brekke. Tom Andre bor på Jøssåsen og har gjort det i de siste seks årene. Han forteller gledelig om hvordan det er å både bo og jobbe på Jøssåsen, om kopper og fat i keramikk og hvordan det er på vevestua.

– Det er så artig å komme sammen med Tirsdagsklubben fra Stjørdal. Spesielt artig er det å møte Mandagsklubben og kameraten min Roger, forteller Tom Andre.

 

Mandagsklubben

Mandagsklubben i Malvik er et tilbud i regi av kommunen som retter seg mot funksjonshemmede, eller andre med behov for tilrettelagt fritid. Klubben ble stiftet den 21. august i 1998 og flere av brukerne har vært med i disse 18 årene klubben har eksistert.

Klubben driftes av Virksomhet kultur i kommunen og det er tre ansatte klubbarbeidere og en klubbleder, i tillegg er det faglig støtte fra Hommelvik og Vikhammer bo og service senter.

Mandagsklubben møtes hver mandag i tidsrommet 18:00 til 21:00 på Vikhammer ungdomshus.

Det er ulike aktivitetene på klubbkveldene. Det er matservering og kiosk, håndtverk, spill, musikk og masse sosialt samvær.

Endringer kan forekomme i forbindelse med turer og arrangement, men dette informeres medlemmene om på klubbkveldene og i aktivitetsplanen.

Tilbudet er meget variert og det utarbeides en aktivitetsplan hvert halvår. Dette arbeidet gjøres etter at medlemmene har fått si sin mening om hva de ønsker av tilbud.

Mandagsklubben har sommeravslutning mandag 20. juni og tar da ferie frem til 15. august.