Ungdommer, båt og flørting

Fredag 10. juni dro 14 ungdommer i 16-17 års alderen og fire voksne fra ungdomshuset på Vikhammer til Hopplabrygga i Åsenfjorden.

Ungdommene på ungdomshuset hadde ønsket seg en avslutning før sommeren og når ungdomshuset på Vikhammer i tillegg var utlånt i forbindelse med turnstevnet, var dette en gylden mulighet for å ta seg en overnattingstur.

Innerst blant de idylliske Hopplabryggene i Levanger kommune ligger det en rødmalt, forholdsvis stor brygge. Bryggen eies av en av ungdommene, Helene og hennes familie.

Sommeravslutning Hopplabrygga

 

Malviknytt får en varm og god velkomst, med både kaffe og sjokoladekake. Inne i brygga er det langbord, og jeg får høre at dem akkurat er ferdige med å grille og har spist middag denne fredags kvelden.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe sammen med ungdommene før sommerferien. Ungdomshusene er dessverre stengt om sommeren og åpner ikke igjen før i midten av august, forteller Carlos Cortes Leon.

Det er en varm og god tone blant dem som er med på turen. Det snakkes om alt og ingenting, og det spøkes og lekes. Det er tydelig at det er en god tone og en nærhet mellom ungdommen og de voksne.

Dette er ungdommer som bruker å være sammen når dem møtes på ungdomshuset og de aller fleste er fra Vikhammerområdet.

– Det er mange trivelige folk og de voksne er helt topp på ungdomshuset, forteller Mathias Didriksen når Malviknytt spør om hvorfor han går på ungdomshuset.

Sommeravslutning HopplabryggaDet merkes at de ansatte også trives sammen med ungdommene og ikke minst at dem engasjerer seg i ungdommene.

– Det å jobbe ved ungdomshusene i kommunen er fantastisk, for det gir meg så veldig mye, forteller Kristin Sjöberg.

Ungdommene disponerte også en båt, og det var en meget båtvant Helene Steen Wold som hadde ansvaret. Hun viste seg å være en meget dyktig båtfører, som også hadde tatt båtførerbeviset.

Det var en litt bekymret Kristin Sjöberg, som sto på land og så på før båten la fra land. Men hun roet seg fort da hun så at Helene hadde full kontroll.

– Det er du som har utdanning innen dette med båt Helene, så en litt roligere Kristin Sjöberg.

Ungdommene iførte seg flytevester og delte seg inn i grupper på passende antall. Så la Helene båten elegant fra flytebryggen. Litt utpå vannet, var det tid for bading. Og flere hoppet uti og tok seg en dukkert. Men den tøffeste av dem alle var nok Ina Sahr Erlandsen, hun svømte likeså godt fra båten og inn til land.

Sommeravslutning Hopplabrygga

 

– Kjempegodt! Litt kaldt på overflaten, men kjempevarmt under, svarte Ina på spørsmålet om hvordan temperaturen i vannet var.

 

 

Resten av kvelden ble brukt til sang og gitar rundt bålpanne og med den gode tonen. Pluss tydelige signaler på flørting mellom enkelte av ungdommene, lå det an til en hyggelig kveld for de 14 ungdommene og de fire voksne som var på avslutnings tur før det blir sommerferie.

Som seg hør og bør på en slik tur, er det heller ikke her fritt for en god del flørting mellom ungdommene.
Som seg hør og bør på en slik tur, er det heller ikke her fritt for en god del flørting mellom ungdommene.

Her kan du se flere bilder fra sommeravslutningen til ungdommene ved ungdomshuset på Vikhammer: