Malvikstien åpnes onsdag

Direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro står for den offisielle åpningen av Malvikstien på Nygården.

Sammen med ordfører Ingrid Aune åpner hun Malvikstien onsdag  15. juni klokken 8:30.

Etter åpningen blir det tur utover til Svartnesset med innlagt stopp ved minnesmerket etter togulykken. På Svartnesset blir det servert klassisk gjærbakst og kaffe.

I området vil skoleklasser ha ulike aktiviteter og det er skattejakt med Geocaching med premie.

Fra jernbanetrasé til kyststi.

I samarbeid med gode partnere sørger kommunen for at et tidligere beslaglagt område for allmennheten nå blir gjort tilgjengelig for alle – til beste for folkehelsa.

For noen år siden ble Midtsandtangen friluftsområde realisert, en tidligere militærleir som nå er omgjort til et av Trøndelags flotteste friluftsområder.

Onsdag 15. juni åpner Malvikstien, en universelt utformet turvei og kyststi mellom Hommelvik og Muruvik.
Turveien er universelt utformet og åpner for et bredt friluftsliv på grensen mellom Malvik og Stjørdal kommuner.

Her finnes aktivitets- og møteplasser, kultur- og lokalhistorie godt tilrettelagt. Malvikstien er allerede blitt en suksess med over 1500 turgåere fra hele regionen hver uke.

Jernbaneverket har frigitt traseen til Malvik kommune og Miljødirektoratet har bidratt med statlige sikringsmidler slik at kommunen kan tilby dette som et vesentlig bidrag for å forbedre folkehelsa.

Malvik kommune har ambisjoner om å videreføre stien langs hele vår kystlinje så vi får en sammenhengende kyststi fra Ladestien i Trondheim via Malvikstien til Stjørdal.

Malvikstien har med sin nærhet til sjøen høy opplevelsesverdi i form av natur og kulturhistorie og må bare oppleves.

Dette er en merkedag for alle som er glade i tur, kultur og naturopplevelser i vår region, skriver Malvik kommune i en pressemelding.