Fornøyd med innsatsen i NM

Sist helg deltok en tropp fra Malvik turn og RG i NM for senior i Arendal.

Mens resten av klubben var opptatt med barnekretsturnstevne i helga, reiste en tropp på tolv fra Malvik pluss trenere til Arendal for å kjempe mot resten av landets gymnaster.

– Vi reiste nedover uten noen mål for medaljer, siden seniornivået er veldig høyt i Norge, sier trener Tomas Bekkavik.

– Vårt lag var en av de yngste der vi måtte søke om å ha med noen yngre juniorer slik at vi fikk fullt lag. Rett før avreiser fikk vi også sykdom og skader på noen av deltagerne.

Lørdag ble det arrangert NM i nasjonale klasser hvor det kåres en vinner i hvert apparat. Malvik stilte med et jentelag og et mikslag i alle apparater.

– Jentene var litt uheldig i frittstående men med god gjennomkjøring i tumbling og trampett havnet de tilslutt 0,05 poeng bak tredjeplassen i tumbling.

– Mikstroppen leverte en overraskende god konkurranse og fikk to tredje plasser, da i tumbling og frittstående. Det var veldig bra, sier Tomas.

Personlige rekorder søndag

Søndag skulle det konkurreres i TeamGym, som er alle tre apparat og avgjøres med samlet poengsum.

– Jentelaget kjørte en svært bra konkurranse, fikk personlige rekorder i apparatene og nye hopp ble kjørt. De kom på en sterk fjerdeplass.

– Mikslaget møtte enda tøffere motstand men vi skrudde også opp vanskeverdiene våre. I miksklassen var nivået svært jevnt og ikke minst høyt.

– Mikstroppen fikk også personlige rekorder i apparatene og endte opp på 5. plass, 0,15 bak 4. plass. Mellom andre og femteplass skiltes det kun 1,4 poeng. Veldig jevnt med andre ord.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene deres, iallefall når over halve laget er juniorer, sier Tomas Bekkavik.

TURN og RG M

Bak fra venstre: Even Auran, Johan Kvale, Fredrik Dahlstrøm, Trond Hernes

Foran fra venstre: Lina Marita Larsen, Embla Berg, Thea Bjerkan, Yasmine Onsøien, Julie Woldseth, Solveig Bysveen, Rikke Bathen, Ingvild Aastorp

Trenere: Tomas Bekkavik og Jenny Telstad