Fikk kokken hjem

Lørdag kveld fikk Kristin Bjørnbeth på Vikhammer besøk av fem venninner og en kokk. Middagen hadde hun vunnet i en konkurranse på Malviknytt.no og på kjøkkenet stod Kåre Haagenstad fra TT-mat å la den siste finishen på måltidet.

Kristin hadde invitert fem gode venninner som hun kjenner fra forskjellige sammenhenger.

– Noen av dem gjennom idretten og noen av dem gjennom at ektefellene våre er kamerater. En nydelig bukket jenter, forteller Kristin som ble overrasket med både champagne og roser fra vennegjengen.

På kjøkkenet puslet Kåre Haagenstad med sitt, forbausende rolig og sindig før han skulle tilberede og servere seks damer en tre retters gourmetmiddag.

– Mye av maten har jeg forberedt på vårt eget kjøkken og så blir det å sette den sammen her å håpe det smaker herskapet, smiler Kåre.

Vinner ikke ofte

Kristin Bjørnbeth forteller at hun ikke har for vane å vinne hverken i små vinlotteri, på tombola eller skoleavslutning, men at hun har vunnet i en facebook-konkurranse tidligere.

– Jeg så på videoen av trekningen som ble lagt ut på Malviknytt sin Fb-side og så fikk jeg høre navnet mitt. Da skjønte jeg lite, men ble veldig overrasket ja, og glad.

To forretter

Kåre ber damene til bords og serverer den første retten som er sukkersaltet laks med pepperrotkrem. En ekstra «tygge» som ikke er å regne som en rett.

Nydelig! – er dommen rundt bordet før glassene heves for vertinnen, kokken og lokalavisa.

Til forrett ble det servert en serranoskinke med manchego-ost og pepperrotkrem. Det hele toppet med litt molekylær kokkekunst i form av chili-snø.

Mmmmm! – lyder det fra kjøkkenet og en ellers pratsom venninnegjeng blir stille mens den modne skinken og de friske smakene nytes.

Kalv til hovedrett

Hovedretten Kåre Haagenstad har satt sammen i anledning kvelden er basert på kalveplomme som er en del av låret på kalven.

Den har han kokt på lav temperatur og server den sammen med Anna-poteter, og varm tomatgele. Grønnsaker og en deilig saus til. Reporteren får også servert en porsjon og det blir atter en gang stille fra både hovedbord og sidegjesten.

– Det smakte fortreffelig, er en samlet konklusjon fra alle gjestene rundt Kristin sitt spisebord også.

Tricolor dessert

Så kommer desserten. Kjøkkensjefen og reporteren er behjelpelig med å etterfylle gjestenes glass før desserten skal på bordet.

– Det er en sjokoladeterrin tricolore som består av hvit, melk og mørk sjokolade, forklarer Kåre kokk. Til den har han en vaniljeis, kirsebær og en bærcoctail ved siden av. Helt utsøkt.

Skål for kokken, Malviknytt og vennskapene. Fra v. Liv Hilde Molund, Siw Rudolfsen Myrbekk, vertinnen Kristin Bjørnbeth, Anita Åsheim, Trude Lundberg og Ingvill Johansen Olsen.
Skål for kokken, Malviknytt og vennskapene. Fra v. Liv Hilde Molund, Siw Rudolfsen Myrbekk, vertinnen Kristin Bjørnbeth, Anita Åsheim, Trude Lundberg og Ingvill Johansen Olsen.

Tar med oppvasken

Og når alle har spist seg gode og mette, tar kokken Kåre Haagenstad med seg oppvasken hjem.

– Dette anbefaler jeg virkelig til flere, sier Kristin Bjørnbeth når måltidet er over. Et perfekt måltid, nydelig sammensatt av gode smaker og ingredienser.

– Jeg sier tusen takk for de gode tilbakemeldingene, repliserer Kåre Haagenstad. Han har aldri vært på oppdrag som «hjemmekokk» for et selskap på denne størrelsen før.

– Vanligvis ligger det på 15 – 25 personer, men dette var morsomt det også og jeg er glad for at de likte maten jeg hadde laget, sier han.

– Jeg vil takke TT-mat og Kåre og Malviknytt for premien, sier Kristin, før hun og venninnene koser seg videre i juninatta.