Sjeldent, spesielt og litt sært

Slik beskriver Hommelvik Ski bilbingoen på Jervskogen skisenter som starter ny sesong søndag 29.mai.
Bilbingoen har blitt arrangert av Hommelvik Ski siden 1985 og for den uinnvidde er dette en bingo hvor spillerne sitter i egne biler og spiller, mens tallene blir lest opp over høyttaleranlegget. Den som får bingo tuter med bilhornet.

– Dette er etter hvert blitt så sjeldent at det må oppleves. Det er en spent og spesiell stemning som bygger seg opp til hovedpremien i hvert spill, skriver Hommelvik Ski i en pressemelding.

Ti omganger bingo

På Jervskogen møtes spillere i alle aldre fra 18 år og oppover og det spilles fem omganger før pause med den tradisjonelle gratiskaffen og lefse. Deretter spilles de siste fem omgangene.

– Selv om spillerne sitter i bilene sine, så er det gjerne både tre og fire i samme bil, så det blir sosialt likevel. For de som ikke kommer med egen bil, så er det åpent i klubbhuset slik at man kan sitte der og spille hvis man ønsker.

– Vi ønsker at alle skal trives hos oss, og ha en positiv opplevelse.

Femten søndager

Hommelvik Ski har tillatelse til å spille bingo i 15 søndager i løpet av sommeren og i fjor var 3000 spillere innom i løpet av sesongen, det vil si et snitt på ca 200 spillere pr. kveld. Bingospillerne kommer fra store deler av Trøndelag.

– Det har vist seg at bingoen har de siste årene blitt mer og mer populær. Noe av årsaken er nok en Jackpot som starter på kr 5000,-  første kveld, og øker med kr 5000,- for hver kveld, skriver Hommelvik Ski.

I 2014 gikk den ikke ut før siste bingokvelden selv om det var nære på flere ganger underveis og det var en lykkelig dame som forlot Jervskogen med kr 30.000,-  denne kvelden.

Hommelvik Ski stiller med ca. 25 medhjelpere på dugnad hver søndag for å avvikle bingoen.

Spillet starter kl. 18 og varer til ca. kl. 21, og alle spillere får gratis kaffe og lefse.