Bli med til Røros og Elden

Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros.Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august.

(foto: Elden)
(foto: Elden)

Nå har du muligheten til å høre historien bak Elden fortalt av forfatteren selv, Arnfinn Strømmevold. Blir du med på Malviknytt sin busstur til Røros får du møte den karismatiske rørosingen og høre han fortelle fra Elden.

Du får oppleve forestillingen, stemningene i Bergstadens smale gater før og etter spelet. Inkludert i turen er overnatting i dobbeltrom med middag og frokost på Røros Hotel.

 

Mektig og publikumskjært

Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater under ledelse av Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim DSC_8552for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av General De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg.

Når Karl XII blir skutt, starter de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 3000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.

Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld. I 2015 ble det solgt nesten 12 000 billetter fordelt på 10 forestillinger.

Buss,billetter, middag og overnatting.

Bli med Malviknytt på tur til Røros og Elden.

Pris: kun kr 1.995.- pr pers i dobbeltrom.

(Enkeltromstillegg på 450.-)

Bindende påmelding til Malviknytt, tlf. 941 88 305 eller e-post: elden@malviknytt.no

Påmelding innen 10.juni.

Program

Lørdag 30.juli:

Buss fra Hommelvik kl 12:00 via Trondheim til Røros.

Underholdning av Arnfinn Strømmevold tekstforfatter Elden.

Arnfinn Strømmevold har skrevet manuset til Elden (foto: Tore Østby)
Arnfinn Strømmevold har skrevet manuset til Elden (foto: Tore Østby)

Overnatting på Røros Hotell.

Tid på egen hånd i Røros til shopping og sightseeing.

Middag og forestillingen Elden.

Søndag 31.juli:

Frokost og utsjekking fra hotellet.

Tid på egen hånd på Røros.

Avreise kl 12.00.

 

DSC_8551