Et fotballtilbud som manglet

Hver tirsdag ettermiddag stiller Sverre Inge Ness opp på Merslag Arena i Hommelvik med fotballnett og treningsvester.

Da er det klart for samling i det nye treningstilbudet som Sverre Inge Ness og Hommelvik I.L. Fotball står bak.

– Dette er et tilbud til de som ikke er med på et fotballag av ulike årsaker, sier Sverre Inge Ness.

Da Malviknytt besøker treningsfeltet er det en 10-12 gutter og jenter i aksjon.

– Det blir på mange måter som å organisere de uorganiserte fotballtreningene som foregår. Her er det mange som har spilt fotball, andre som aldri har gjort det, men som kanskje har hatt lyst og så videre. Her er det plass til alle, sier den engasjerte idrettsildsjelen.

– Gjennom jobben min i en barnevernsinstitusjon og som trener i mange år, har jeg sett at tilbudet har manglet og at noen har falt utenfor selv om de har lyst til å trene fotball.

– Her blir det treningene og det sosiale som blir viktigst, ikke kamper og resultater. Vi skal i utgangspunktet ikke spille kamper, men kanskje dra til Storsjøcup å være supportere eller noe annet sosialt.

Et flott tilbud

En av de som var ivrig på treningsfeltet er Tor-Arne Viken (15).

DSC_0077– Jeg hadde gymtime da Sverre kom å spurte om jeg ville være med på dette. Og det passet meg midt i blinken da jeg alltid har vært mye her på banen og har vært med på fotball tidligere, forteller Tor-Arne.

– Men på grunn av en skade etter en ulykke på trampoline måtte jeg trene opp foten igjen, noe som tok tid.

– Nå synes jeg det er artig å være en av dem som også er god i fotball, sier en smilene Tor-Arne Viken før han løper ut på banen igjen.