17. mai = korps

I tradisjons tro og til stor glede, kom Hommelvik Musikkorps også i år til Smiskaret. Klokken var 07:50 og flere hadde stilt seg opp både på verandaer og på fortau. Ei kraftig regnskur møtte både de fremmøtte og korpset, men det så ikke ut til å affisere korpsets medlemmer noe særlig.

Fremst i korpset går alltid Tamburmajoren med sin tamburstokk og i Hommelvik Musikkorps er  det Harald Byberg som innehar denne rollen. Tamburmajoren skal kommandere og bruker eventuelt en fløyte til å gi ordre til korpset. En annen viktig oppgave for tamburmajoren er å stille opp korpset.

Norske musikkorps spiller en sentral rolle i feiringen av Norges grunnlovsdag 17. mai. I Norge ble det dannet amatørkorps for menn allerede på 1870-tallet. Hommelvik Musikkorps ble stiftet alt i 1920, nærmere bestemt 26. oktober 1920.