Nærmere drømmen med Drømmestipend

Under en konsert på ungdomshuset i Hommelvik sist torsdag fikk Silje Mathisen (19) overrakt Drømmestipendet som én av 100 mottakere i landet.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping og hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene : – Dans – Musikk – Skapende skriving – Teater – Visuell kunst – Annet.

Jublende glad for Drømmestipendet (foto: privat)
Jublende glad for Drømmestipendet (foto: privat)

– For meg så betyr det utrolig mye å få et slikt stipend. Det er en stor ære for meg å få denne anerkjennelsen.

– Det å vite at folk har sett det jeg holder på med, det jeg jobber for og har hørt meg og min drøm er et stort push. For å virkelig tørre å ta sjansen på å satse på drømmen og å tørre å tro på meg selv.

– Drømmestipendet er også en stor hjelp for meg økonomisk, i forhold til at ulike dansearrangementer som workshops og kurs koster, sier Silje.

Dansehøyskole fra høsten av.

Akkurat nå er Silje i innspurten ved danselinja på Trondheim katedralskole, hvor både eksamensforestilling og soloopptreden står for tur etter russetiden.

– Etter videregående pakker jeg kofferten og flytter til Oslo for å studere jazzdans og pedagogikk ved Norges dansehøyskole. Der skal jeg studere på en treåring bachelor som jeg virkelig ser frem til.

– I mellomtiden skal jeg forhåpentligvis ta kurs og delta på workshops og andre danserelaterte arrangementer. Resten får jeg nesten ta som det kommer sier den blide ungdommen.

– Jeg er uansett åpen for det meste, og får se hva tiden bringer. Man vet jo aldri hva som skjer i kunstens verden. Ikke alt kan planlegges. Jeg tror det å gå på høyskole blir en positiv og lærerik opplevelse. Der møter jeg dansere med samme mål og intensjoner som meg selv, noe som er svært motiverende.

– Forhåpentligvis blir det et godt miljø, med hardtarbeidende dansere som pusher hverandre. Noe jeg virkelig ser frem til, sier Silje.