Karoline og 3. trinn ryddet i fjæra

Hele 44 elever og tre lærere brukte hele skoledagen til å plukke søppel i Stasjonsfjæra i Hommelvik.

Lærer ved 3. trinn, Rakel Sivertsen forteller at elevene er veldig opptatt av dette med søppel og forurensning. Spesielt opptar det elevene at såpass mye plastikk kastes når det ikke er nedbrytbart.

Elevene er kjempeivrig med å fortelle Malviknytt hva dem har funnet, og i tur og orden forteller dem  hva som er funnet i løpet av dagen. Vi får høre om rørdeler, ledninger, deler til båter, plastikk og det var flere som kunne fortelle om funn av skjeer, uten at noen helt skjønte akkurat hvorfor.

Foreldrekontaktene hadde tatt ansvar for at det lå både poser og søppelsekker som ventet på elevene da dem ankom Saligberget i 8:30 tiden, fredag morgen og Innherred renovasjon har påtatt seg å hente avfallsekkene elevene har samlet sammen ved veien.

Miljøagent
Karoline Holm RodahlKaroline Holm Rodahl er en av elevene som er i Stasjonsfjæra og rydder. Karoline går i 3 A og forteller stolt at hun er en Miljøagent.

– Det er dårlig at dem kaster søppel i naturen, formaner Karoline ganske så bestemt.

På spørsmålet om hvorfor Karoline hadde blitt nettopp Miljøagent, kunne hun fortelle at hennes mor bruker å plukke søppel. Karoline og hennes søster Ingeborg bruker derfor å gjøre dette sammen med henne.

– Det viste seg at både Ingeborg og jeg faktisk var veldig flinke til å plukke søppel, forteller Karoline.

Surt vær
Været kunne nok ha vært litt bedre for elevene, da det var ganske surt og kaldt i fjæra med en skarp vind, denne dagen.  Men det virket ikke som om elevene brydde seg noe om akkurat det. Dagen ble avsluttet med at 44 glade elever fikk utdelt hver sin is som belønning. En belønning for godt utført jobb med å rydde i Stasjonsfjæra.

Miljøagent

Miljøagentene er barnas miljøvernoganisasjon, som jobber for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra.
Derfor må du spørre foreldre eller foresatte om lov. Som miljøagent får du fem nummer av medlemsbladet Miljøagentrapporten i året. Du får også en velkomstpakke, og hver bursdag får du en bursdagshilsen fra hovedkvarteret.
Miljøagentenes nettsider er for barn, men siden de voksne ofte har lyst til å vite litt mer om hva vi holder på med har vi laget en egen side for dem. Skoler og barnehager kan bli gruppemedlem og gruppen får da tilsendt tre eksemplarer av Miljøagentrapporten fem ganger i året.
Her kan du lese mer om Miljøagentene.

https://vimeo.com/166500125