Ønsker seg tennisbane

Denne våren har det dukket opp et nytt idrettstilbud i kommunen. Tennis.Det er Malvik idrettslag som står bak og initiativtaker var Annelie Nystrøm.

– Det startet egentlig med ett innlegg på årsmøtet i 2012 og vi har fra starten av jobbet med å prøve å få til en utendørs tennisbane.

– Så fikk vi tilbud om treningstimer både i Ytre Malvik Samfunnshus og i den nye fylkeshallen på Malvik videregående skole. Så nå har vi et treningstilbud hver onsdag og torsdag.

Onsdagen er det de yngste som råder over tennisballer og racketer mens det på torsdager er de eldste som får boltre seg.

Treningen for de yngste er delt opp i to partier 17:00-17:45 for de minste (6-8 år) og 17:45-18:30 for de eldste (9-12 år).

– Tennis er en sport som passer for de fleste og er et lavterskeltilbud for de som vil komme i gang med litt fysisk aktivitet, sier Annelie.

Unge og ivrige

Ragnhild Mjøen er en av trenerne for de yngste tennisspillerne. Hun går 2.året ved idrettsfag på Malvik videregående skole.

– Jeg har ikke spilt så mye tennis selv, men det driver jeg å lærer litt om nå. Jobben min blir å lære bort litt teknikk i tillegg til generelt om hvordan man skal trene, forteller Ragnhild.

Sammen med Sara Marie Øverland har hun ansvaret for tennistreningene på onsdagene.

– Det går veldig bra og ungene er veldig ivrige, kanskje vel ivrige innimellom, men da strammer vi bare inn og får gjort det vi skal gjøre, sier Ragnhild.

Håper å få til bane

Målet til de tennisinteresserte i Malvik IL har hele tiden vært å få til en dobbel utendørs treningsbane.

– Vi hadde egentlig alle planer, tillatelser og et tilbud fra entreprenør om bane på Vikhammer, men så skal tomta brukes til ny ungdomsskole og da må vi finne andre områder. Ungdomsskole må vi selvsagt ha, sier Annelie Nystrøm.

– Nå har vi vært i kontakt med kulturkontoret på kommunen og det er store muligheter for at vi nå kan få realisert bygginga av en treningsbane på Midtsandtangen. Den vil i så fall bli plassert mellom Cafe pæra og Messebygget.