17. mai, duskejente og støveletter

Vikhammer og Saksvik skolekorps (VSSK) trener nå iherdig til 17. mai, og da må alle medlemmene delta.

Malviknytt.no møtte dem på marsjtrening i området rundt Ytre Malvik Samfunnshus og slo av en prat med Thea Sandnes Herje. Thea er 9 år og er andre års aspirant i korpset. Hun spiller til vanlig fløyte, men på 17. mai skal hun gå foran korpset og være det som heter duskejente. På spørsmålet om hun gleder seg, kommer det et klart og tydelig ja.

– Det er kjempeartig i korpset, men det kan være at det blir mye gåing da, sier Thea.

Vikhammer og Saksvik skolekorps

Hun forteller at hun har gode venner i korpset, men kunne nok ha tenkt seg at flere av vennene hennes hadde delt interessen og startet i Vikhammer og Saksvik skolekorps. Hun forteller ivrig om hvordan det er å være aspirant og ser nok frem til at aspiranttiden er over.

De fleste barn forbinder 17. mai med is, men ikke Thea. For hun tror ikke det vil bli så mye tid til å spise is, men det virker ikke å bry henne noe merkbart. Hun er mer opptatt av å fortelle om hva hun skal ha på seg, og er synlig stolt over oppgaven som duskejente for skolekorpset.

– Når jeg blir litt større får jeg sånn støveletter og hatt, det gleder jeg meg veldig til innrømmer Thea og avslutter med at hun syntes dem er veldig fine.