Fredag stenger Vinmonopolet

Vinmonopolet holder stengt i fire dager, fra fredag klokken 18.00.

Så dersom du skal sikre deg alkoholholdig drikke fra Vinmonopolet til 17. mai, må du være innenfor døra til ditt utsalg før klokka 18.00 fredag 13. mai. Etter klokken 18.00 stenger nemlig dørene og holdes da stengt i hele fire dager, helt fram til klokken 10.00 onsdag 18. mai.
Stengt i fire dager

Lørdag er pinseaften og da er Vinmonopolet stengt for siste gang etter norsk lov, søndag er søndag, mandag er 2. pinsedag og tirsdag er 17. mai.

– Vi har hengt opp plakater og informert kundene muntlig, forteller Kristine Richstad ved Vinmonopolet på Malvik Senter som legger til at dette er jo siste året utsalget er stengt på pinseaften.

I fjor vedtok Stortinget å åpne polutsalgene fire dager som alltid har vært stengt: Påskeaften, pinseaften, nyttårsaften og valgdager. Men på grunn av arbeidslivets regler må slike avtaler gjøres i forbindelse med et såkalt hovedoppgjør og det har det ikke vært før i år. Avtalen er nå ferdigforhandlet, så fra og med neste år blir Vinmonopolet åpent også  på pinseaften.

16. mai er en av dagene da omsetningen til Vinmonopolene viser meget gode tall, men Kristine Richstad ved utsalget på Malvik Senter tar dette med knusende ro.

– Jeg regner med at dette vil fordele seg ut over de andre dagene. Det bruker som oftest å gjøre det, avslutter en meget hyggelig og serviceinnstilt Kristine Richstad samtalen med.

Ingen øl etter klokken 16.00 lørdag

For de som vil handle øl til helgen – eller mat for den del – nytter det ikke å komme i dagligvarebutikken like før klokka 18 pinseaften som en vanlig lørdag. Dagligvarebutikkene pålagt å stenge klokka 16.00 pinseaften og I Malvik kommune sier de lokale forskriftene at også ølutsalget kan holde åpent til klokken 16.00.

Løsningen kan bli hos naboen, Sverige

Får du ikke handlet før klokken 18.00 på fredag, kan redningen være i Sverige. Systembolaget holder faktisk åpent alle dager unntatt 1. påskedag, medregnet pinseaften, 2. pinsedag og den helt vanlige svenske hverdagen tirsdag 17. mai.