Fra BP til Circle K

Fra og med i dag har bensinstasjonen i Hommelvik skiftet navn fra Statoil til Circle K. 

Etter 47 år i «oljebransjen» skal Jan Bjørkli omprofileres igjen, men det er ikke første gangen han er med på et navneskifte. Jan har jobbet på stasjonen i Vika siden 1969, den gang den het BP.

– Deretter ble det Norol, så Statoil og nå Circle K, forteller Jan Bjørkli som har travle dager på verkstedhallen.

– Det har forandret seg radikalt på disse årene. Da jeg begynte og i mange år framover hadde vi to skift på hallen. Nå er det akkurat passe med arbeid til en person og for det meste er det dekk det går i.

– Før var det mye oljeskift, små reparasjoner, justering av lys, eksosanlegg, skifte av tennplugger og annen service på bilene. Siden vi flytta hit i 2008 har vi halvert antallet hyller hvor vi hadde olje og annet utstyr og rekvisitta til bil. Det markedet har endret seg totalt de siste årene.

Jan forteller at det går mye i dekk både vår og høst og at han har en 250-300 biler han skifter dekk på hver sesong.

Fra oljeskift til gatekjøkken

Bensinstasjonene har forandret seg mye siden 1969 da Jan begynte på BP i Hommelvik.

BP
BP-stasjonen i Hommelvik på 1960 tallet.

– Jeg husker vi hadde en liten hylle i et hjørne med noe sjokolade i. Nå selger vi pølser, hamburgere, baguetter, vafler, boller, snacks og så videre. Det går mye i både varm og kald mat i løpet av en dag, forteller han.

Selv er han ikke ofte bak disken å selger pølser.

– Jeg vil helst være på hallen der jeg blir møkkete etter en dag med biler enn å steke boller. Men det er bra at vi kan ha begge deler, sier Jan.

Bensinstasjonen i Hommelvik er også en møteplass og særlig tidlig på morgenen er det mange som stopper å slår av en prat før arbeidsdagen starter.

– Da løses verdensproblemer og personlige utfordringer. Det fortelles jakt- og fiskehistorier med mer eller mindre troverdig sannhetsgehalt og det skrønes, jabbes og flires, forteller han.

I uke 32 skifter hele stasjonen profil og fra tirsdag 10.mai heter den altså Circle K.