Malviknytt tar tempraturen på 17. mai

Det nærmer seg 17. mai og Malviknytt tok kontakt med de tre 17. mai komiteene  i kommunen, for å høre hvordan planleggingen går og om komiteene er i rute.

Vi fikk svar fra både Knut Radmann på Vikhammer, Kari Aarstad fra Mostadmark og Line Rapp Simonsen fra hovedkomiteen i Hommelvik.

Alle tre kunne fortelle at dem var godt i rute og at det endelige programmet straks var klart. Her får dere en liten smakebit på hva som vil skje på selveste 17. mai her i kommunen.

Vikhammer

Toget går fra kirken klokken 12:00 og går via Betania, hvor barnehagene tilslutter seg toget.

Toget ender opp på Viksletta Kunstgress og det blir da sunget og spilt Nasjonalsangen med korps og kor, samt Ungdomsappellen fra to elever fra 8. trinnet ved Vikhammer Ungdomsskole.

Nytt fra 2015 er at Malvik IL Senioravdeling har påtatt seg ansvaret for kransenedleggelsen på Hasetkammen, krigsminnesmerke for Jan Solberg og at det blir kongesalutt.

Festprogrammet starter i Ytre Malvik Samfunnshus klokken 14:00, men det er åpent for servering i god tid før programstart.

– I år er jo 17 mai i forlengelse av Pinsehelga, men vi håper folk vil komme inn fra hytte sine og feire dagen sammen med oss. Dette med været kan ingen gjøre noe med, men vi har nok sitteplasser for alle sammen både i Samfunnshuset hvor Festprogrammet foregår, i Malvik Hallen og sokkelen på Ungdomsskolen hvor tryllekunstneren underholder for de minste. Det er kafé med mat og drikke i Samfunnshuset og hallen, forteller Knut Radmann, Leder 17 mai komite Ytre Malvik

På Vikhammer kan man i tillegg ta del i aktiviteter som pistol og gevær-skyting i regi av Skytterlaget. O-avdelingen er på plass i teltet sitt med salg av nye O-kart og åresalg og Speideren, Korpset, Ski-avdelingen, Svømme avdelingen og Skateklubben er på plass med, bokskasting, dart, sukkerspinn, pølser, brus, is, popcorn, ballonger og mye mer. Tormod-toget til Vikhammer Vel er også i år plass, en veldig populær aktivitet.

Mostadmark

I tradisjons tro feires 17. mai i Mostadmark også i år. Det skal være en hovedtaler og en tale ved Arnt Sæthers bauta. I år er det den delen av bygda som kalles «borta elva» som arrangerer 17. mai i Mostadmark.

– Bygda er delt opp i 5 soner, og arrangementet går på rundgang hvert femte år, forklarer Kari Aarstad.

Familien Nyhus/Skogstad skal synge og spille i Samfunnshuset, hvor det også blir salg av kaffe, kaker, is, brus og pølse fra klokken 12:00. I samfunnshuset blir også leker for barna.
Toget i Mostadmark går fra Sneishaugan klokken 14:00, da med seniorkorpset fremst.

Hommelvik

Også i Hommelvik vil det i tradisjonen tro barnetog. Toget vil i år gå rundt Helsetunet, der det også stopper så korpsene får spille for beboerne der.

– Etter barnetoget bli det boder med salg av blant annet kaffe og kaker, samt aktiviteter til barna. Det vil bli diverse underholdning fra scenen foran idrettsbygget etter toget, samt tale for dagen, sier Line Rapp Simonsen på vegne av Hovedkomiteen 2016.