Barnas bibliotek

Biblioteket på Vikhammer inviterer til «Barnas bibliotek» lørdag 7. mai klokken 12:00.

Barnas bibliotek er et prosjekt med støtte fra Nasjonalbiblioteket, og biblioteket i Malvik inviterer nå til eventyrfortelling med skuespiller Elizabeth Piro Volan.

Elizabeth Piro Volan, er født i 1984 og oppvokst i Trondheim. Hun er utdannet fra Skuespillerutdanninga ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Hun er frilans skuespiller som også jobber med regi og manusutvikling.

Hun er fast medlem av teatergruppa Konstellasjon som reiser landet rundt med sine forestillinger. Hun jobber også som sykehusklovn ved St. Olavs hospital i Trondheim.

Elizabeth Piro Volan– På lørdag skal jeg lese og dramatisere noen av våre mest kjente folkeeventyr, alt fra eventyr om Askeladden til De tre bukkene bruse. Eventyrene jeg skal lese er både spennende, litt triste og morsomme, så her vil det forhåpentligvis være noe for enhver smak, forteller Elizabeth Piro Volan til Malviknytt.

Videre forteller hun at eventyrene er en del av vår kulturarv og hun mener det er viktig at de fortsatt får plass som del av vår underholdningskultur. I en tid der film og tv som medium tar større og større plass synes hun det er fint og viktig å gi plass til historiefortellingen. Hun har selv vokst opp med å høre og lese eventyr og hadde stor glede av disse historiene da hun selv var barn.

Før Asbjørnsen og Moe skrev eventyrene ned, var det å fortelle eventyr en muntlig tradisjon der de som fortalte, fortalte eventyrene som de selv husket de. Dette kommer Elizabeth Piro Volan å gjøre med noen av eventyrene på lørdag også, i tillegg til at hun leser noen akkurat slik som de ble skrevet ned.

Biblioteksjef Katrine Jakobsen Herringbotn.
Biblioteksjef Katrine Jakobsen Herringbotn.

– Vi gleder oss til eventyrfortelling med en profesjonell skuespiller som til daglig jobber med barneteater, forteller biblioteksjef Katrine Jakobsen Herringbotn og legger til at Elizabeth Piro Volan har vært på besøk tidligere.

Biblioteksjef Herringbotn er sikker på at det det blir bra og håper mange tar turen til biblioteket på Vikhammer, lørdag den 7. mai klokken 12:00.

– Elizabeth Piro Volan forteller eventyr med stor innlevelse, det koster ikke noe å komme inn, det vil vare en drøy halvtime og kafeen i kantina er åpen, sier biblioteksjefen avslutningsvis.