Vaffel og omvisning

«Kom innom å si hei davel» sto det på Facebooksiden til Hommelvik Ungdomshus, eller Hommel Vik Uhus som dem heter på Facebook.

Malviknytt tok selvfølgelig oppfordringen og tok en tur innom åpen dag på ungdomshuset. Utenfor satt det to blide jenter i en skinnsofa med hvert sitt pledd rundt skuldrene. Jeg slår av en prat med Inger Astrid Viken og Lene Josie Johnsen, som begge går i klasse 8 A ved Hommelvik ungdomsskole.

Inger Astrid Viken
Inger Astrid Viken

– Har du lyst på en vaffel, spør en smilende Inger Astrid Viken.

Jeg lar selvfølgelig ikke en mulighet til nystekte vafler gå fra meg, og takker ja. Mens jeg står der og spiser, kommer det en mann syklende. Han syntes det luktet så godt at han også fikk lyst på vaffel. Når jentene sa at dette var gratis, syntes han det var for ille og ønsket uansett å betale for den.

Inger og Lene forteller at de bruker å være på ungdomshuset to ganger i uken. Her spiller dem spill, biljard og mye annet.

Jentene forteller at det har vært en del folk innom. Noen stopper, slår av en prat og spiser vaffel mens andre er nysgjerrige på ungdomshuset og tar en rundtur med omvisning inne i huset.

 

Marius Roli Graneggen
Marius Roli Graneggen

Rigget DJ scene

Malviknytt blir med Marius Roli Graneggen inn en tur. Her viser han stolt frem at det er rigget opp til en DJ scene.

– Her skal det kjøres musikk og lyd fra 18 til 22, forteller Marius.

Marius var en av dem som var scenearbeider under UKM og han og de andre guttene virker å ha full kontroll på kablene som går til både musikk og lysanlegg.

Marius forteller at det er artig på huset og at han er her som regel hele tiden når det er åpent.

– Jeg driver ikke med noe sport, så dette er et veldig fint alternativ. Her snakker alle med hverandre, uavhengig  av klassetrinn, sier Marius som gleder seg til kveldens pysjamasfest som begynner klokken 18:00.