Menighetsrådet inviterte til fest

Torsdag inviterte Hommelvik Menighetsråd i tradisjons tro, årets konfirmanter til fest i Mostadmark Samfunnshus.

Leder for menighetsrådet, Knut A. Mørreaunet ønsket konfirmanter, foreldre og foresatte velkommen.

Allsang med «Kom mai du skjønne milde» satte litt standard for kvelden, for så å myke opp stemningen med en bli kjent vise, hvor dem som kjente seg igjen i teksten skulle reise seg, sette seg, for så å reise seg igjen. Ble nok litt ekstra latter når de med fartsbot skulle reagere.

Det ble vist bilder fra konfirmasjonsleir på Tynset, lysmesse i Mostadmark og andre ulike aktiviteter konfirmantene har vært med på igjennom dette året.

Når menighetsrådet inviterer til fest, er det på sin plass med bordvers. Denne festen var heller ikke noe unntak når det kom til bordvers før maten. Først sang Mørreaunet den tradisjonelle, «Du som metter liten fugl» før konfirmantene tok en litt mer moderne en, hvor dem slo rytmen i bordet og i hendene. Var nok noen som var litt bekymret for om ting kom til å knuses eller på annen måte gå i stykker.

Så fikk konfirmantene servert Wraps og brus, mens foreldre og foresatte fikk kake og kaffe.

Loddsalg hører selvfølgelig med, og det lokale næringslivet i Hommelvik hadde sponset veldig mange premier, her var det alt fra bygdabøker til sitterunderlag.

Flere allsanger sto på programmet, før Bjørn Hesselberg holdt en liten tale for konfirmantene.

– Er dere barn, eller er dere voksne, spurte Hesselberg.

Presten la vekt på at ungdommene nå var i en mellomfase, og sa det var et privilegium å få være barn.

I år er det hele åtte konfirmanter i Mostadmark. Disse blir konfirmert på Kr. Himmelfartsdag, torsdag 5. mai. Resten av konfirmantene må vente til helgen 21. og 22. mai i Hommelvik kirke.

Konfirmasjonsleder, Karoline sang en aldeles nydelig solo av Trygve Skaug, som heter «Hvor skal jeg gå». Etterpå snakke hun til ungdommene, om å velge hvem man ønsker å være.

Så var det på tide med loddtrekning før det hele ble avsluttet med at alle reiste seg og sang «Deg være ære.»

Konfirmasjonsfest, MostadmarkMalviknytt slo av en prat med Hanne Buran Spets og Eline Langolf og spurte hva jentene syntes om festen og hvordan syntes konfirmasjonsforbredelsene hadde vært.

– Dette var kjempegøy og jeg likte spesielt at vi sang mange sanger. Det var ekstra koselig. På konfirmasjonsforbredelsen vi har vært i gjennom har det også vært koselig, jeg har hatt det veldig gøy gjennom hele året, sier Eline Langolf.

– Dette var både bra og artig. Det har vært morsom og jeg har fått lært litt mer om ting jeg ikke viste så mye om før. I tillegg har det vært fint å blitt kjent med andre mennesker, sier Hanne Buran Spets.