Fiks gata mi – det er vår!

Malviknytt har tidligere skrevet om Fiks gata mi. Dett er et nettsted hvor du kan rapportere, finne og diskutere lokale problemer som søppel, hull i vegen eller ødelagte gatelys.

FiksGataMi

 

Hittil i 2016 er det rapportert inn 22 ulike saker. Åtte av disse står som «Fixed reports», en er «Closed reports» og tretten er foreløpig «Unfixed reports» i følge opplysningene som er hentet ut fra nettsiden.

Til sammenligning var det i hele 2015 totalt 57 innrapporterte saker. I følge nettstedet er hele 34 saker enda registrert som «Unfixed reports», men hele 23 saker er registrert som «Fixed reports».

Sakene som blir registrert følges fortløpende opp av virksomhet kommunalteknikk, ved Malvik kommune.

Det er flere kategorier du kan velge å melde din sak inn under. Bildet til venstre viser noen av alternativene.

Her kan du lese om hvordan det gikk når en innbygger i Smiskaret kontaktet kommunen:

Ber om at kommunen fikser skråning

Fikk fiksa gata i Smiskaret

Her er eksempel på  saker som ble sendt inn:

«Viltvoksende trær hindrer fri sikt i en skarp sving langs Ekornveien. barn og unge kommer i stor fart ned denne veien om morgenen, og pga.mange høye trær som vokser ut i svingen, er det absolutt umulig å se om det kommer bil eller andre trafikanter oppover denne veien. Vi beboere frykter at det vil skje en ulykke snart, hvis ikke dette blir fjernet før skolen starter igjen til høsten.»

«Gatebelysning som lyser opp skoleveg innerst i blindvei. Øvrig belysning i gata fungerer. Skolebarna må bruke lommelykt og området er farlig ved snø og is.»