Fritidsklubbenes dag markeres på ungdomshuset i Hommelvik.

Den siste helgen i april feirer fritidsklubber og ungdomshus over hele landet Fritidsklubbenes dag, og i år braker det løs lørdag 30. april.

Plakat laget på ungdomshuset.
Plakat laget på ungdomshuset.

Dette markeres på ungdomshuset i Hommelvik, hvor det først inviteres til åpent hus mellom klokken 15:00 og 17:00. Her vi det bli mulighet for alle å få en omvisning i ungdomshuset, snakke med både ungdommer og ansatte ved huset og få litt informasjon om de ulike aktivitetene. Det ryktes om at det vil stekes vafler og skulle været bli bra, foregår dette utendørs.

Klokken 18:00-22:00 er det tid for «Natt til 1. mai» og da er det pysjamasfest på ungdomshuset. Denne kvelden er på ungdommenes premisser og det er ungdommene selv som har valgt å ha pysjamasfest.

Malviknytt besøkte ungdomshuset og slo av en prat med Johan, Mads og Stian.

– Jeg har lagt merke til at ungdommene er ganske like, det er fåtall som stikker seg ut. Jeg tror uansett det med pysjamasfest vil ta bort en del av presset «hva skal jeg ha på meg» og dem trenger ikke tenke på klær, sier Johan Sjöberg.

Det er planlagt mange aktiviteter, i løpet av kvelden. Aktiviteter som hennatatoering, konkuranser, underholdning og laserdisco står på programmet og både Johan, Mads og Stian håper dette vil være attraktivt og at mange ungdommer vil komme. Vi har plass til alle, påpeker alle tre.

– Jeg tror ungdommene vil ha en «levende» kveld, dem har lyst til å gjøre noe, ikke en kveld med bare film ol., sier Stian Leknes.

Arrangementet er gratis og for alle i alderen fra 8. trinn til 17 år og er selvfølgelig rusfritt.