Ærefullt sangoppdrag

Når kultur- og musikkhøvdingen Tor Haldberg skal hedres i forbindelse med sin 80-årsdag er koret Vika Voices med på notene.

Sammen med prosjektkor 2016 og et orkester sammensatt for anledningen er damene i Vika Voices som skal på scenen under konserten 28.mai.

– Det er jo en ære og bli spurt om å være med på dette. Tor Haldberg er jo en bauta i det lokale sang og musikklivet, forteller Kristin Vikan Knutsen.

– Nå øver vi på musikk vi ikke er borti til vanlig og det er jo både artig og utfordrende.

Vika Voices har holdt på i noen år nå, men synger mest på oppdrag og ikke egne konserter.

– Vi har sunget mye i brylluper, konfirmasjoner, barnedåp og som gjester i andres konserter, forteller Marie Krutvik som også er dirigent for damekoret.

– Men det er veldig artig å øve på nye ting. Dette blir spennende.

Vika Voices skal framføre to av Haldbergs komposisjoner under konsertren. «Lisa Visa» med tekst av Astrid Krogh Halse og «Streikevise» fra operetten Kan-i-bal.

– Det er litt andre harmonier enn hva vi er vant med, men det er artig å få prøvd seg, sier Kristin og Marie fra Vika Voices.

– Konserten blir helt topp, kan de to fortelle etter å ha overvært en øvelse i Hommelvik bedehus med fullt prosjektkor og orkester.

Tor Haldberg i front av orkesteret som består av (f.v) Krsitin R. Eriksen, Terje Snustad, Kåre Moum og John Harald Brobak.
Tor Haldberg i front av orkesteret som består av (f.v) Krsitin R. Eriksen, Terje Snustad, Kåre Moum og John Harald Brobak. (Turid Gravrok var ikke tilstede da bildet ble tatt)