Ny rådmann i Malvik

Førstkommende mandag skal kommunestyret ansette ny rådmann for Malvik kommune.Formannskapet fikk mandag denne uken en orientering om framdrift i saken og på innkallingen til neste ukes kommunestyremøte står ansettelse av rådmann på sakskartet. Saken er unntatt offentlighet og vil bli delt ut i møtet.

23 søkere

Da søknadsfristen gikk ut 29.februar hadde det kommet inn 23 søknader, etter fristen var det seks som trakk seg og man stod igjen med 17 søkere på rådmannstillingen, tre av dem har bedt om at søknaden skulle være konfidensiell.

Flere av søkerne har lokal tilknytning som Regiondirektør i Forbrukerrådet Roger Elde (51), som er fra Saksvik, Roan-rådmann Roy Bjarne Hemmingsen (55), har tidligere bodd i Malvik og har ledet Malvik Arbeiderlag.

Selvsagt knyttes det stor spenning opp mot navnet på den foretrukne kandidaten da flere av søkerne har den kompetansen som etterspørres i utlysningen og tre søkere er hemmeligholdt.

Prosjektleder for kommunereformprosessen i Trøndelag, Alf Petter Tenfjord (48), er kanskje den som gir laveste odds om noen skal vedde på hvem som får jobben, men igjen er det vanskelig å spekulere når ikke alle fakta ligger på bordet.

Fast jobb

Det som er fakta er at det på mandag 25.april vil bli offentliggjort hvem som skal tilbys stillingen og at det denne gangen er snakk om en fast stilling og ikke åremål. Avgåtte rådmann Kristian satt i åremålsstilling på seks år som han etter søknad fikk utvidet med to år.

Det er rekrutteringsbyrået Visindi som, sammen med ordfører og formannskapsmedlem Torgeir Anda, har vært ansvarlig for prosessen rundt utvelgelse av ny rådmann.

Visindi leverer tjenester innen rekruttering og utvelgelse av toppledere, styremedlemmer og andre nøkkelroller. Kundene er aktører innen de fleste bransjer, både fra privat og offentlig sektor. Visindi er 100 % eid av partnere som arbeider i selskapet.