Fikk 100.000,- til drømmer

Brynjar Aune fra Malvik og Streetlight mottar 100 000 kroner til støtte for sitt prosjekt for og få barnehjemsbarn fra Filippinene, til Skandia Cup i Trondheim til sommeren.

Det er firmaet Jobzone som står bak aksjonen og Brynjar fikk 20,3 % når stemmene ble talt opp onsdag.

– Det startet med en henvendelse fra Streetlight i fjor om muligheten for og få omtrent 40 filippinske ungdommer opp hit til Scandia Cup, fortalte Brynjar Aune til Malviknytt i starten på april.

Aune er daglig leder for Skandia Cup.

– Vi tente på ideen umiddelbart og har allerede samlet inn godt over 100.000,- fra næringslivet i Trondheimsområdet. Vi har det meste klart med overnatting, mat og utstyr til ungdommene om de kommer.

– Vinner vi de 100.000,- oppfyller vi en drøm for de filippinske ungdommene, fortalte han og oppfordret Malvikinger til å stemme på sitt prosjekt. Det så ut til å virke.

 

– Siden jeg er «sjefen» i Scandia Cup skal ikke Malvikingene som stemmer fram min kandidat se bort fra at et lag fra Malvik kan få møte et Filippinsk lag under årets Scandia Cup, sier han med et glimt i øyet.

Resultatet etter avstemmingen:

Resultatet

Dette sier Brynjar Aune selv om prosjektet:

Streetlight ble stiftet i desember 2004 av Erlend Johannesen i Trondheim. Målet er å hjelpe barn og unge i Filippinene og la unge mennesker fra Norge få mulighet til å bidra i aktivt dette arbeidet.

Nå i 2016 fortsetter det gode arbeidet i Streetlight, og barn/ungdom har fått en bedre hverdag med tak over hodet, mat og skolegang. I tillegg har de nå startet et lokalt fotballag. De har samlet inn utstyr med baller og vester og er i gang med en svært positiv og god aktivitet som barna storkoser seg med.

Streetlight ønsker å gi filippinske barn en mulighet til å komme til Trondheim og delta i Skandia Cup 2016. De mangler ca. 200 000 for å dekke reise og bokostnader, og pengene fra Veldedighetsaksjonen betyr at drømmen kom svært mye nærmere for dem