Publikum vil ha «Vaktmesteren»

Vaktmesteren av Harold Pinter med Harald Brenna i tittelrollen gikk for fulle hus i mai og juni i fjor.

På oppfordring fra publikum har teatersjef Kristian Seltun ryddet plass for nye muligheter fra og med torsdag 21. april i Teaterkjelleren. Nytt i denne runden er at skuespiller Hans Petter Nilsen skal spille rollen som Mick. Kollega Øyvind Brandtzæg sitter fortsatt i registolen.

Om stykket

Vaktmesteren er et stykke om oppdrift! Tre menn nederst på samfunnets sosiale skala strever med å opprettholde selvrespekten. Hjelpeløst tråkker de på hverandre for å holde på det siste de har av verdighet. Den samfunnskritiske tematikken er ikledd skarpe replikker, gode karakterer og mye humor. Vi får vite lite om personenes bakgrunn, identitet og hva som motiverer dem. De er uforutsigbare og vanskelige å få ordentlig tak på, og en får inntrykk av at de overlever gjennom løgn og selvbedrag. Vaktmesteren fra 1959 er en av Pinters aller største suksesser.

Regi: Øyvind Brandtzæg

Visuelle konsulenter: Anita Gundersen, Karianne Barstad og Toril Skipnes

Lysdesign: Gøril Nordgaard

Oversatt av Jens Gunderssen

Medvirkende: Harald Brenna (Davies), Hans Petter Nilsen (Mick) og Trond-Ove Skrødal (Aston).

Les mer om forestillinger her.

Forestillingen varer i ca 2 timer inklusiv pause.