Tidligere supermodell besøkte Malvik

Anette Stai besøkte Malvik og Milde Mathilde & Drillpikene tirsdags formiddag. Omlag 40 damer i alle aldre, hadde møtt opp i de koselige og innbydende lokalene inne på låven.

Norges første supermodell

Anette Stai er blitt beskrevet som Norges første supermodell. I 1980 bli hun kåret til «Face of the 80’s» og befant seg plutselig på forsider av blader som Elle, Vogue, Bazaar, Glamour og Cosmopolitan.

Hun har i en årrekke jobbet som modell både i Paris, New York og Milano. Hun har jobbet som PR ansvarlig for Louis Vuitton i Norge og har gitt ut bøkene, «Crazy business – fotomodellens dagbok» og «Midt i livet: Å leve med seg selv og andre»

Anette Stai har nå latt en drøm gå i oppfyllelse når hun har laget sin egen kleskolleksjon.

– Tiden er klar, når tiden er klar. Ungene er blitt store og jeg mener det er viktig å være på rett plass i livet for å drive med dette, sier Anette.

Mange år i motebransjen med mye ulik erfaring har gitt henne en fin plattform og et godt kontaktnett til denne fantastisk morsomme og krevende oppgaven.

Anette Stai

Egen kleskolleksjon

Over en kopp kaffe forteller hun om ønske å lage en kleskolleksjon for kvinner i sin egen alder, pluss minus. Voksne kvinner 30+ er målgruppen og hun ønsker at klærne gjør at kunden føler deg vel, flott og sexy. At kroppen forandrer seg når vi blir eldre, skal ikke være en hindring for å føle seg vel og se bra ut.

– Dette er klær som dekker det som dekkes skal, sier hun og legger til at hun liker lag på lag. Jeg liker å gjømme meg litt i klær forteller hun ganske så verdensvant, men dog så naturlig og menneskelig.

Det er viktig for henne at kolleksjonen er i gode og naturlige kvaliteter, som lin og ull. Hun legger vekt på komfortable og kule basisplagg som passer kvinner med og uten former. Kolleksjonen er i størrelsen fra XL og ned til XS. I følge Stai er klærne i gode størrelser.

– Klær til å bli glad i, klær som jeg vil ha i mitt eget klesskap, forklarer hun Malviknytt.

 

Kunden i fokus

Anette Stai fremstår som kundevennlig og har kunde og kvalitet i fokus. Inspirasjon til kolleksjonen henter hun fra alle dem hun møter og ser. Hun legger til at hun veldig ofte følger magefølelsen sin, og tar noen sjanser ifølge henne selv.

– Jeg lager ikke mote, jeg lager klær. Jeg tegner kolleksjonen selv og får den produsert i Kina, forteller hun.

Hun har nå laget en sommerkolleksjon i duse farger som finnes i naturen vi omgir oss med. Det er en engasjert Stai som forteller om farger som kler oss når vi får varme og farge fra solen på kropp og sjel.

Milde Mathilde & Drillpikene

Heidi Grande ved Milde Mathilde & Drillpikene kunne fortelle at dem hadde fått kolleksjonen i februar og at dette hadde blitt tatt godt imot av hennes kunder.

Søstrene Linn og Ine Holmen syntes det var hyggelig å slå av en prat om farger, fasonger og klær med Anette Stai.
Søstrene Linn og Ine Holmen syntes det var hyggelig å slå av en prat om farger, fasonger og klær med Anette Stai.

 

Søstrene Linn og Ine Holmen hadde tatt turen fra Stjørdal for å møte den tidligere supermodellen og se hennes kleskolleksjon. Søstrene Holmen har tidligere drevet butikk etter  samme konsept på Stjørdal. Kaffepraten gikk lett om farger og fasonger. Anette Stai fremsto nok for alle sammen som en meget sympatisk og flott person.

 

Anette Stai snakker varmt om Milde Mathilde & Drillpikene og sier det er viktig for henne å ha god relasjon til alle butikkene som fører hennes kolleksjon. Kolleksjonen selges nå i 70 butikker i landet og det er viktig for Stai at butikkene ikke blir for nært hverandre. Hun kunne fortelle at hun nå var i samtaler med en butikk i Trondheim. Etter besøket i Malvik går turen til Levanger. Der skal hun gå catwalk med sine egne klær.

– Alle tror jeg er god på å gå catwalk, men det kan jeg faktisk ikke å gå, forteller den tidligere supermodellen til slutt.