Sjekket 2700 biler – avskiltet 23

Vegvesenet har tirsdag kontrollert 2743 kjøretøy som enten har kjørt på E6 eller Fv 950 i Malvik.

– Alle ble kontrollert opp mot kjøretøyregisteret med tanke på om det var begjæringer om avskilting i forhold til om vegavgift og forsikring eller EU kontroll var utført, forteller Jan Ivar Moen i Statens Vegvesen. (Saken fortsetter under bildet)

DSC_0026– Totalt var det begjæring på 23 av bilene, men åtte av dem fikk til å gjøre opp på stedet og kunne kjøre videre. De andre ble avskiltet og må i tillegg til å ordne det utestående også betale et  påskiltingsgebyr på kr 1.500,-

Moen sier at prosentandelen etter kontrollen i Malvik tirsdag var unormalt lav og tror dette kan skyldes litt tekniske problemer på starten av kontrollen.

– Vi fikk ikke datasystemet opp og gå til å begynne med og måtte slippe en del av morgenrushet gjennom uten at de ble kontrollert, sier Jan Ivar Moen.