Plukket 200 poser hundedritt

Anne-Liss Bortne på Sveberg, har fått mange henvendelser og har sett med egne øyne hvordan hundeeiere bare går fra hundeskitten langs gangveiene på Sveberg.

Lørdag og søndag tok hun som hundeeier på eget initiativ og satte av noe timer til å plukke hundedritt på de nesten tre kilometer lange gangveiene i nærområdet.

Anne-Liss Bortne viser fram et stort utvalg i "hundeposer"
Anne-Liss Bortne viser fram et stort utvalg i «hundeposer»

– Du aner ikke hvor mye det var. Jeg er skremt over hvor ubetenksomme enkelte hundeeiere er, sier Anne-Liss Bortne som selv har to hunder og jobber i Dyrebutikk1. på Malvik Senter.

– Dyrebutikk1 har forresten sponset flere hundeeiere som har vært å plukket hundedritt på områder i kommunen med hundeposer fra butikken vår, sier den engasjerte hundeeieren som skjemmes på vegne av de med hund som ikke plukker opp etter seg.

 

Hun har tidligere stått i bresjen for lignende dugnader på turområder i kommunen.

Hundeposer Anne-Liss Bortne
Foto: Anne-Liss Bortne

– Søndag plukket jeg hundelort i to timer, i det jeg vil kalle et hav av hundedritt. Da fikk jeg samlet ca 150 hundeposer, med flere ruser i en pose.

– Som hundeeier skjemmes jeg og dette var min dugnad som hundeeier, for å vise at jeg tar avstand fra andre hundeeiere sin sløvhet og useriøsitet, sier Anne Liss Bortne.

 

Skole og barnehage

Dette er en gang og sykkelveger det ferdes skoleelever og barnehageunger på, og både ved skolen og barnehagen på Sveberg lå det hundeskitt i massevis.

Anne-Liss Bortne kan fortelle om mange engasjerte dyreeiere fra kommunen som har tatt sin «tørn» og ryddet langs Malvikstien (Svartnesset) og på Midtsandtangen for å nevne noen steder.

Hundelort Anne-Liss Bortne
Foto: Anne-Liss Bortne

– Det som er gjengangeren er at det ligger mange «ruser» fra små hunder, på lekeplasser, skoleveger og ved barnehager, forteller Anne-Liss.

– Kommunen har sørget for «Tikspacstativer» ved flere av kommunens friluftsområder, der finnes det poser og der kan man kaste avfallet. Her på Sveberg har vi fått en søppeldunk ved Kindsettjønna, det er flott, men det burde vært flere.

– Mest skremmende er sykdommer i hundelorten som smitter både dyr og mennesker som dvergbendelorm.

– For ikke å snakke om alle barna som er overalt når de leker og fort kan få skit på seg.

Alle som har hund har et ansvar for at det hunden legger fra seg må fjernes. Har man ikke en «hundepose» for hånden kan man ta en kjepp eller noe å sparke ekskrementene ut i ei grøft eller på steder der det sannsynligvis ikke kommer til å gå folk.

Anne-Liss Bortne oppfordrer alle hundeeiere til å ta ansvar for eget hundehold.