Glitter, glam og soul på Rampa

Det blir både heftig og vakkert, med glam og glitter, og ikke minst en musikalsk fryd å oppleve når forestillingen Soulsister har stor premiere på Cafe Rampa i Hommelvik.

Det er Kristin Håkonsdatter Sjøberg som er idémaker, arrangør, regissør og primus motor for prosjektet. Hun har samlet bare kvinnelige vokalister og musikere til dette prosjektet og det blir det trøkk av.

– Det blir høy champagnefaktor, glitrende kjoler og balsam for ørene i en scenesetting som ingen har sett før, forteller Kristin.

– På scenen er det sju kvinner som synger og spiller med sjelen. Med et låtrepertoar bestående av klassikere og hits, udødeliggjort av internasjonalt kjente rock-, blues- og soulartister, vil damene invitere seg inn i sjela din med låter som Aretha Franklins «Think», Eurythmics «Sisters Are Doin’ It for Themselves» og Ella Fitzgeralds «Cry Me a River».

– Dette blir en annerledes opplevelse. En må våge å glitre litt på scenen, våge å ta den «helt ut», sier Kristin Håkonsdatter Sjøberg.

Sist søndag møttes damene til første prøve og de sju ulike artistene møttes i en samstemthet og velklang som man sjelden har hørt.

Se og hør en smakebit fra øvingen her:

(saken fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/162490871

Billettene er i salg

– Vi er sju temmelig ulike damer, både hva gjelder alder, artisterfaring, musikkstil og utdannelse, sier Kristin. Den yngste er 22 år, den eldste 51, sammen er vi souldynamitt.

De har fått spesialsydde kjoler og kostymer og på den første øvelsen var det goodiebag med hjemmelagde t-skjorter og annet godt til hver enkelt.

– Vi tilfører hverandre noe både musikalsk og som «soul-søstre» når vi møtes til øving, forteller Kristin.

Torsdag 26. og lørdag 28. mai entrer de scenen på cafe Rampa i en forestilling som består av jazz, pop, cover og eget materiale fra den enkelte sanger. Billetter kan kjøpes på Cafe Rampa.

Dette er «Soulsister» damene:

IMG_5761Kristin Håkonsdatter Sjøberg – sang, regi og idé: Debuterte som toåring med sin far, Håkon Renanger. Som Chris Candy turnerte hun landet rundt. Var med i rockbandet Blonde On Blonde. Har samarbeidet med Marius Müller, Ole I’Dole og The Gang. Leverte musikk til filmen «Hard asfalt». Har bodd 25 år i Sverige, der hun drev med visepop og produserte flere oppsetninger. Utdannelse innen rytme, barneteater og kultur.

 

IMG_5713 Bente Smaavik Borge – sang: Midtnorsk rocks førstedame. Lang, musikalsk fartstid siden debuten med punkbandet Per Kleppe og Skattesnylteran i 1978. Har vært med i band som Perfect Crime, Blonde On Blonde, Four Jets og BS On The Rocks. Har sunget med artister som Bernie Marsden, Joe Lynn Turner, Tony Carey og TNT. I dag godt etablert soloartist med flere utgivelser bak seg, og nytt album på gang.

 

IMG_5718Chelsea Michelle Wold – sang: Over tjue års erfaring som utøvende musiker, både på egen hånd og som medvirkende på andre artisters prosjekt. Har prøvd seg innen mange sjangre. Ga ut soloalbumet «Treasures» i 2012, der hun blant annet har med seg Tony Levin på bass. Ga ut singelen «Vennskapskjærlighet» i 2014.

 

 

IMG_5727Trude Bekkavik – sang og keyboard: Medlem i ska/pop/rock-bandet SKA-frika, som vokalist og låtskriver. Ble trøndersk mester i pop med dette bandet i 2009. Har siden 2012 vært med i Dag Ingebrigtsens band, som keyboardist og korist. Har i den anledning også spilt med Torstein Flakne og Kee Marcello. Har nærmere 400 konserter på merittlista. Jobber til daglig som kulturskolelærer.

 

 

IMG_5746Astrid Rennemo – bass: Har utøvende master i rytmisk musikk. Jobber som pedagog og frilansmusiker. Har deltatt i prosjekt med blant andre Jan Magne Førde, Ernst Wiggo Sandbakk, Hans Bollandsås, Dr. Bekken og Torstein Flakne. Har erfaring som teater- og revymusiker.

 

 

 

IMG_5752Tora Dahle Aagård – gitar og sang: Gikk musikklinja ved Olav Duun vgs i Namsos. Jobber som frilansmusiker og –skuespiller. Starta i 2011 bandet Bad Influence, som ble nordtrøndersk mester i rock året etter. Bandet er i vår aktuelt med sin andre utgivelse. Har hatt hovedroller i musikalene «Kongen av luftslott» og «Vinsjan på kaia». Gitarist i SKA-frika.

 

 

 

IMG_5737Inga Rennemo Johansen – trommer: Utdannelse fra jazzlinja ved NTNU, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Det Jyske Musikkonservatorium. Har arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen. Erfaring fra flere ensembleprosjekt, både innen revy og musikk. Har spilt og turnert i ulike bandkonstellasjoner, blant andre med Barkjuk og Latinga. I dag lærer ved Nord universitet, kordirigent og Rikskonsertene-medarbeider.