Kan få 100.000

Prosjektet med å få barna fra det filippinske barnehjemmet Streetlight til Skandia Cup, kan bli belønnet med 100.000,- kroner fra Jobzone.Det er 43 år gamle Brynjar Aune fra Saksvik, som per i dag ligger an til å vinne pengesummen til prosjektet med å få Barna fra filippinske Streetlight til Skandia Cup i fotball denne sommeren.

– Det startet med en henvendelse fra Streetlight i fjor om muligheten for og få omtrent 40 filippinske ungdommer opp hit til Scandia Cup, forteller Brynjar som er daglig leder for fotbalcupen i Trondheim.

– Vi tente på ideen umiddelbart og har allerede samlet inn godt over 100.000,- fra næringslivet i Trondheimsområdet. Vi har det meste klart med overnatting, mat og utstyr til ungdommene om de kommer.

– Vinner vi de 100.000,- oppfyller vi en drøm for de filippinske ungdommene.

Brynjar Aune oppfordrer alle i Malvik til å stemme på seg og han «bobler» over av entusiasme når han forteller om dette prosjektet og andre tiltak han brenne for.

– Du må ta med at jeg hvert år står bak en treningssamling for ungdommene i Malvik IL fotball. Da reiser vi til Vannvikan og trener i den store flerbrukshallen der og lager en sosial helg hvor vi bygger klubb og lag i trygge omgivelser, sier Brynjar.

– Og siden jeg er «sjefen» i Scandia Cup skal ikke Malvikingene som stemmer fram min kandidat se bort fra at et lag fra Malvik kan få møte et Filippinsk lag under årets Scandia Cup, sier han med et glimt i øyet.

Over 2 millioner til ildsjeler

Hvert år siden 2004 har Jobzones lokalkontorer delt ut 10 000 kroner til sine lokale helter over hele landet. Til sammen har de delt ut over 2 millioner kroner til lokale ildsjeler som bidrar til å gjøre en forskjell. Den lokale Jobzoneprisen på 10 000 kroner er en personlig hederspris som årlig deles ut til noen i lokalmiljøet som har gjort en ekstraordinær innsats for å hjelpe andre eller bidra til humanitært arbeid lokalt.

I år deler Jobzone i tillegg ut 100.000,- kroner til vinnerens prosjekt. Hva som vinner avgjøres i avtemning på Facebook. Streetlight har mange harde konkurrenter, men leder nå avstemingen med 17% av stemmene som er avgitt så langt. Avstemningen pågår fram til 20. april.

Hvorfor Streetlight?

Streetlight ble stiftet i desember 2004 av Erlend Johannesen i Trondheim. Målet er å hjelpe barn og unge i Filippinene og la unge mennesker fra Norge få mulighet til å bidra i aktivt dette arbeidet.

Nå i 2016 fortsetter det gode arbeidet i Streetlight, og barn/ungdom har fått en bedre hverdag med tak over hodet, mat og skolegang. I tillegg har de nå startet et lokalt fotballag. De har samlet inn utstyr med baller og vester og er i gang med en svært positiv og god aktivitet som barna storkoser seg med.

Men forskjellen på disse fantastiske barna fra Filippinene og de fleste av barna her hjemme er at de filippinske barna ikke har noen drømmer – Streetlight ønsker å gi dem en drøm og å virkeliggjøre den gjennom å la disse barna komme til Trondheim og delta i Skandia Cup. De mangler ca. 200 000 for å dekke reise og bokostnader, og pengene fra veldedighetsaksjonen ville bety at drømmen kom svært mye nærmere for dem.

Forslaget har per i dag fått 18,1 % av stemmene. Du kan registrere din stemme her.