Kronerulling ga PC

Denne uken flytter Helal Said (16) fra det midlertidige flyktningemottaket på Vikhammer, til et fast mottak i Elverum.  

Helal kom til Malvik i november i fjor fra Russland. Han er født i Afganistan og bodde den første tiden i Norge og Malvik på Stav Hotell før han flyttet til Vikhammer.

Mange venner

I løpet av de fire månedene Helal har bodd her i Malvik har han fått mange venner blant annet fra ungdomshuset på Vikhammer.

For at Helal skal kunne holde kontakten med venner og å følge opp skolearbeidet ble det søndag, 1.påskedag, satt igang en «kronerulling» for at han skulle få en PC som et nyttig verktøy.

Den fikk han overlevert tirsdag ettermiddag.

Helal og Kristin H. Sjöberg setter igang den nye PCen.
Helal og Kristin H. Sjöberg setter igang den nye PCen.

– Det var overraskende og veldig snilt gjort, var Helal sin første reaksjon. Nå blir det lettere å holde kontakten med vennene.

Kristin Håkonsdatter Sjöberg stod bak den spontane innsamlingsaksjonen.

– Det gikk fort å få samlet sammen til en ny PC med bæreveske og det hele, sier hun. Jeg liker å hjelpe og har blitt godt kjent med Helal og moren hans de fire månedene de har vært her, forteller hun.

– Helal og moren hans er fine folk som jeg og min familie har blitt veldig glade i og som vi har hjulpet med en del og de har hjulpet oss. Nå håper jeg at dette lille bidraget er med på og gi Helal en lettere hverdag når han nå flytter.

Vil tilbake til Malvik

Helal startet rett før påske med skolegang på Malvik videregående skole.

– Jeg har ikke gått på skole på over to år, forteller 16 åringen som snakker flere språk og har begynt å lære seg Norsk.

– Den store drømmen er å bli tannlege forteller Helal som ønsker seg tilbake til Malvik hvis opphold blir innvilget.

– Her har jeg fått mange venner, vi har blitt godt mottatt og jeg har ikke opplevd noe som har vært ubehagelig, sier han.

Nå håper han å komme igang med Norskopplæringen når han kommer til Elverum.

– Vi håper å oppretteholde kontakten med Helal etter at han og moren flytter. Kanskje kan du skrive noen «reisebrev» fra Elverum til oss i Malvik, sier Kristin.