Ikke vask bilen feil

Nå er det på høy tid å vaske den siste vintermøkka av bilen. Her er bilvaskekspertens tips.

Salt, støv, småstein og asfaltnupper kan gjøre stor skade på billakken, ikke minst under vasking.

– Bilen blir fort skitten nå som vinter blir til vår, både av bykjøring og av en langtur ned fra påskefjellet. Det dummeste du kan gjøre er å finne fram svampen og skure i vei. Da gnir du møkka inn i lakken, og vipps så får du et rustproblem også, advarer Anders Hagen. Han er kategorisjef for bilpleie i Statoil Fuel & Retail, som skifter navn til Circle K i mai i år.

Spyl, avfett, sjamponér

Bilvaskeksperten anbefaler å først påføre et avfettingsmiddel, deretter å spyle bilen grundig slik at lakken blir fri for salt, asfalt og smuss. Sjamponer deretter bilen.

– På denne tiden av året er det viktig å sjamponere hele bilen. På felgene kan du bruke felgrens som er spesiallaget for å løse opp bremsestøv og annen skitt. Når du er ferdig kan du polere lakken, slik at skitten ikke fester seg så godt, sier Hagen.

Velger du å la en vaskemaskin gjøre jobben bør du velge et program som inneholder avfetting, underspyling og polering.

– Vasking er en essensiell del av godt bilhold, og bidrar til at verdien og levetiden til kjøretøyet forlenges. Vask bilen regelmessig, gjerne to ganger i måneden. Da fester ikke skitt og smuss seg skikkelig, og asfaltnupper får ikke tørket inn i lakken, sier Hagen.

Kilde: Pressenytt